perjantai 25. maaliskuuta 2016

Hobak Muchim

Hobak Muchim valmistetaan tuoreesta kesäkurpitsasta, ja on herkullista lisukkeena, tai sellaisenaan vaikka keitetyn riisin kera.

200g Kesäkurpitsaa
Suolaa itketykseen
Öljyä paistamiseen
 
Mausteseos:
1 Hienonnettu kevätsipuli
1 Hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl Soijakastiketta
1 tl Chiliä
2 tl Paahdettua seesamiöljyä
2 tl Paahdettuja seesaminsiemeniä
1 tl Sokeria

Mausteseos 2:
1 tl Bibimjangia
1 Hienonnettu kevätsipuli
1 Hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl Soijakastiketta
2 tl Paahdettua seesamiöljyä
1 tl Sokeria

-Perkaa, viipaloi puolikuiksi ja itketä kesäkurpitsa
-Sekoita kastike itketyksen aikana
-Paista huuhdeltua ja kuivattua kesäkurpitsaa pannulla muutaman minuutin ajan, valuta ylimääräinen öljy pois, ja laita kesäkurpitsa sekoituskippoon
-Kaada joukkoon mausteseos, ja sekoita hyvin, ja anna tekeytyä min. 10 minuuttia.

*Ensimmäinen mausteseos on perinteisempi, mutta muchimin voi hyvin maustaa myös tähteeksi jääneellä Bibimjangilla.

Ei kommentteja: