maanantai 29. helmikuuta 2016

Pasta-Punajuurikeitto

2 Isohkoa punajuurta
1 Iso sipuli
1 Iso porkkana
1 Pieni palsternakka
2 dl Maun mukaista kuviopastaa
1/2 tl Kuminaa
1 tl Kuivattua timjamia
1/2 rkl Sokeria
Suolaa ja Pippuria
1/2 Sitruuna
2 Valkosipulinkynttä
n. 2 l Kasvislientä
Öljyä paistamiseen
 
Lisäksi:
Tuoretta, hienonnettua persiljaa
Vegefraichea (esim. Oatly)

-Laita Vegefraiche jo edellisenä iltana jääkaappiin valustumaan, esim. kahvinsuodattimen sisälle
-Kuori, perkaa ja suikaloi sipuli, valkosipulinkynnet, porkkana, palsternakka ja punajuuret
-Lisää pannulle hieman öljyä ja kuullota kasviksia ja valkosipulia hetki. Mausta kasviksia paistamisen aikana kevyesti suolalla
-Lisää kasvikset kattilaan, huuhtele pannu parilla desillä vettä, ja kaada huuhteluvesi kattilaan
-Lisää liemi, kumina, timjami ja sokeri
-Hauduta keittoa miedolla lämmöllä about 10 min, kunnes kasvikset alkavat pehmetä
-Lisää pasta ja jatka hauduttelua kunnes pasta pehmenee sopivaksi. Lisää tarvittaessa vettä
-Mausta keitto sopivaksi suolalla ja pippurilla, ja käännä levy pois päältä
-Kun poreilu alkaa rauhoittua, purista sitruunanpuolikkaasta mehua keittoon, sekoita, ja anna keiton tekeytyä kannen alla n.10 min.
-Vatkaa vegefraiche kuohkeaksi juuri ennen tarjoilua
-Tarjoile keitto persiljasilpun ja smetanasydämen kanssa :)

*Lisukkeeksi sopii myös ruisleipä.

1 kommentti:

Karoliina~Aallottaren uni kirjoitti...

Tää kuulostaa maukkaalta. Täytyypi kokeilla.