maanantai 17. helmikuuta 2014

Tuhdit Pihvit

Tämä maukas, tuhti vegepihvi sisältää vähän kaikkea, ja vie varmasti mukanaan isommankin nälän :)

2 dl Spelttiä
400g Mustapapuja (kuiva tai säilyke)
1 Pieni sipuli
2 Valkosipulinkynttä
1 Keskikokoinen porkkana
About Golfpallon kokoinen, kuorittu pala juuriselleriä
4 Palaa pakastepinaattia
1 dl Korppujauhoja
2 rkl Maissitärkkelys-, tai perunajauhoa
1/2 dl Hienoksi rouhittua maapähkinää
3 rkl Vaahterasiirappia
2 tl Suolaa tai yrttisuolaa
Mustapippuria myllystä
Öljyä paistamiseen

-Laita speltti kulhoon ja peitä kylmällä vedellä. Laita yöksi jääkaappiin likoamaan
-Siivilöi ja huuhtele speltti, ja keitä kypsäksi (n.1/2 h). Siivilöi, huuhtele ja valuta valmis speltti
-Jos käytät tähän kuivattuja papuja, esikäsittele ne tämän ohjeen mukaan. Jos käytät tölkkipapuja, siivilöi ja huuhtele ne
-Perkaa ja kuori juurekset, sipuli ja valkosipuli
-Laita valustunut speltti sekoitusastiaan, ja laita sekaan pinaattipalat
-Hienonna pavut muusiksi joko blenderillä tai käsin, lisää sekoituskulhoon
-Raasta juurekset pienellä terällä hienoksi, ja purista raaste kevyesti kuivemmaksi (voit juoda mehun, se on terveellistä)
-Hienonna sipuli. Hienonna tai murskaa valkosipuli sekoituskulhoon
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja paista siinä sipulia ja juuresraastetta kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi
-Kallista pannua, valuta seos (niin että ylimääräinen öljy jää pannulle, ja lisää seos sekoitusastiaan
-Lisää mausteet ja sekoita kevyesti haarukalla
-Kun pinaatit ovat sulaneet, lisää pähkinärouhe, maissitärkkelys ja korppujauho, ja vaivaa taikina tasaiseksi
-Jaa taikina tasakokoisiksi, isoiksi pulliksi (8 kpl), ja muotoile edelleen pihveiksi
-Lisää pannulle hieman öljyä, ja paista pihvejä 4-5 min. puoleltaan, kerran kääntäen

*Mikäli valmistat pihvit yliherkälle tai allergikolle, tai jos satut itse olemaan jompikumpi, voi ohjeessa mainitun maapähkinän jättää huoletta pois :)
Jos sinä, tai ruokavieraasi ette ole yliherkkiä tai allergisia, maapähkinän sijaan kannattaa kokeilla myös cashew-, manteli-, tai hasselpähkinärouhetta. Etenkin, jos kaapista sattuu löytymään tähteitä edellisestä pähkinänrouhintasessiosta, ne voi käyttää tähän.
Tarjoile pihvit esim. pastan, tai riisin ja kastikkeen, ranskan- tai paistinperunoiden kera, tai metsästäjänleipien, piffileipien, tai hampurilaisten täytteenä.
Mikäli haluat hieman lähigrilli-tyylisiä pihvejä, sirottele joka pihville hieman grillimaustetta kun olet kääntänyt pihvit kerran ja kypsymätön puolisko on paistumassa ;)

Ei kommentteja: