maanantai 23. marraskuuta 2015

Maistuvat Mustapapupihvit

Jos kesäöihin, myös loppusyksyn iltoihin sopii mehevä pihvi esimerkiksi hampurilaisten kanssa ;)

4-6 Kpl

2 dl Kuivattuja mustapapuja
1 dl Tuoreita leivänmuruja
1 Keskikokoinen sipuli
3 Valkosipulinkynttä
1 rkl Grilli-, tai Cajunmausteseosta
1 tl Suolaa
Öljyä paistamiseen

-Huuhtele pavut ja laita ne likoamaan kylmään veteen jääkaappiin jo edellisenä päivänä
-Huuhtele pavut taas ja laita ne kiehuman. Keittele papuja about tunnin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä
-Laita leipäpala tehosekoittimeen, ja aja se muruiksi
-Papujen kiehuessa hienonna valkosipuli ja sipuli
-Siivilöi valmiit pavut ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele pavut kevyesti kuiviksi ja hienonna ne tasaiseksi joko tehosekoittimessa tai survo muusinuijalla
-Lisää sipuli, valkosipuli ja leivänmurut sekoituskulhoon papujen kanssa, ja lisää mausteet
-Vaivaa taikina kiinteäksi, ja muotoile siitä kevyesti kostutetuin käsin neljä isompaa, tai kuusi pienempää, tasakokoista pihviä

-Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista pihvejä n. 4-5 minuuttia puoleltaan, käännä kerran ja paista loppuun (ylempi kuva).

*Voit käyttä tähän myös valmiiksi esikäsiteltyjä tölkkipapuja (420-450g). Valuta ja huuhtele.
Jos käytät tehosekoitinta papujen hienontamiseen, voit hienontaa sipulin ja valkosipulin samalla kertaa.
Pihvit maistuvat mainiosti esim. hyvän pastan, tai keitetyn riisin ja kebabkastikkeen kera, ja sopivat myös metsästäjän-, tai piffileipien täytteeksi ;) Btw, jos tarjoilet nämä riisin ja kastikkeen kera, kannattaa mausteseokseksi valita esim. Tandoori-, tai Garam Masala, tai vaikka englanninintialainen peruskaupan Curryjauhe. Taikinaa kannattaa tällöin höystää myös tuoreella, tai jauhetulla korianterilla ;)

Ei kommentteja: