keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kesäinen Perunamuhennos

Eli kotoisammin pottumussu :)

Eilisiä, keitettyjä uusia perunoita (about 500g, eli 4-15 kpl koosta riippuen)
1 Uuden sadon sipuli kaisloineen
Kaurakermaa
1-2 rkl Vehnäjauhoja
Tuoretta, hienonnettua tilliä
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen

-Kuutioi perunat, suikaloi sipuli, ja hienonna kaislat
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja kuullota siinä sipulia kunnes se pehmenee
-Lisää pannulle perunat, ja sekoittele niin, että ne vähän lämpenevät, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja mausta samalla kevyesti suolalla ja pippurilla
-Kaada perunoille kaurakermaa niin että perunat melkein peittyvät
-Hauduttele kunnes kastike sakenee. Voit samalla vähän pieniä perunakuutioita paistinlastalla
-Mausta perunamuhennos lopuksi parilla ruokalusikallisella tuoretta tilliä, ja sekoita hyvin
-Koristele annos tuoreella tillillä, ja tarjoile muhennos esim. paistetun järvikalan, tai kasvispihvin kera, tai syö sellaisenaan ruisleivän kanssa.

*Voit käyttää tähän myös muita keitettyjä perunoita, eli ei ole pakko olla uusia pottuja. Uudet vaan maistuvat tässä(kin) parhaalle :)
Vinkkinä mainittakoon, että mikäli sinulla on eiliseltä aterialta myös jonkin maistuvan kermaisen kastikkeen jämät (kuten esim. Fenkolikastikkeen, tai Sinappisen yrttikastikkeen,) voit käyttää kastikkeenloput huoletta pottumussuun; Lisää vaan kastikkeenjämät ennen kaurakerman lisäämistä, ja sitten vaan ohenna seos tarvittaessa kaurakermalla. Mausta tarvittaessa suolalla ja/tai pippurilla, ja suunmukaisilla tuoreyrteillä. Hyvää ja helppoa :)

Ei kommentteja: