maanantai 5. lokakuuta 2015

Dofu Soba

Ohjeesta tulee n. 3 annosta.

250g Maustamatonta tofua
1 l Perus-, tai sienidashia
1 Pieni purjo
Loraus soijakastiketta
Loraus Miriniä
1/2 tl Suolaa
400-450g Soba-nuudeleita (2 nippua per ruokailija)
 
Lisäksi (valitse sopivin):
Hienonnettua kevätsipulia
Vesi-, tai Vihanneskrassia
Tuoretta mizunaa
Suikaloitua veripeipin lehteä

-Kuutioi tofu, ja ryöppää se kolmessa vedessä, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä, anna valustua
-Perkaa purjo, ja viipaloi ohuelti
-Mittaa dashi kattilaan, ja kiehauta. Käännä lämpöä pienemmälle
-Kun dashi poreilee hillitysti, lisää soija, mirin, suola ja tofut
-Hauduttele 5 min, ja lisää purjo
-Hauduttele vielä 5 minuuttia, ja nosta kattila sivuun. Tarkista suola ja muut maut. Lisää tarvittaessa vähän sokeria tai suolaa
-Tofujen hautuessa kannattaa laittaa nuudelit kiehumaan
-Keittele nuudeleita 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat liki kypsiä, mutta tarjoavat vielä sniidusti puruvastusta. Siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä
-Jaa nuudelit tasan annoskulhoihin, lusikoi päälle purjoa ja tofua, ja kaada kuuma liemi kulhoihin
-Koristele annokset hienonnetulla kevätsipulilla, vesi-, tai vihanneskrassilla, tai Mizunanlehdillä. Tarjoa tuoreeltaan.

*Jos sinulla on tähteeksi jäänyttä haudutuslientä jostain muusta keitosta tai padasta, voit hyvin käyttää sen tässä dashin jatkeena. Niin liemestä tulee aromaattisempaa, eikä mitään mene hukkaan :)

Ei kommentteja: