tiistai 10. joulukuuta 2013

Noidan Valkoinen Huulivoide

Keittelin taas pitkästä aikaa huulirasvaa, ja muistin ottaa jopa kuvia :) Jaan teille taas yksinkertaisen kotiohjeen, jolla syntyy riittoisa, suojaava huulirasva, joka sopii etenkin talviselle, kuivalle ja kylmälle ilmalle:

1 rkl valkovahaa
1 rkl kookosrasvaa
1 tl manteli- tai oliiviöljyä

Lisäksi:
Pienen kattilan
Kattilaan sopivan, puhtaan vesihaudekipon
Keittiöpyyhkeen tai palan talousserlaa
Pikku purkin valmiille huulirasvalle
Puhtaan hammastikun

(Vink: Saarioisten valmiskeittojen mikronkestävät muovikulhot ovat pestyinä mitä mainioimpia vesihaude-astioita ulkonevien reunojensa ansiosta)

-Kaada kattilaan hieman vettä, vesihaudeastiastasi koosta riippuen n. 3-5 cm
-Laita vesihaudesysteemi liedelle, ja lämmitä kunnes vesi lämpenee. Vähennä lämpöä tai nosta kattila levyltä aina jos se meinaa poreilla tai kiehua
-Laita kookosrasva ja valkovaha vesihaudeastiaan, ja anna hautua, kunnes rasvat sulavat
-Lisää öljy, sekoita hyvin (voit käyttää tässä hammastikkua tai vain huljutella kippoa varovasti
-Nosta haudekippo pois vedestä, ja kuivaa sen pohja pyyhkeellä tai serlalla
-Kaada sula rasva huulivoideastiaan ja anna jäähtyä

(Gal Collection:in metallinen, tyhjä vaseliinipurkki jatkaa elämäänsä kauniina huulirasvapurkkina)

-Kun rasva vielä näyttää läpikuultavalta, sekoita pari kertaa hammastikulla, mutta lopeta kun seos hyytyy umpeen. Näin huulirasvasi saa kauniin pinnan.

-Tällainen kotikuroinen huulirasva säilyy ainakin puoli vuotta (sitten se aina loppuu), eli en osaa sanoa milloin tässä on "parasta ennen".
-Käytä kuten tavallista huulirasvaa. Kookosrasvan ansiosta voide pysyy kiinteänä purkissa (etenkin kylmällä ilmalla), mutta sulaa helposti kehonlämmössä huulilla, ja imeytyy hyvin

*Ohjeessa annetut määrät perustuvat n. ja MuTu -arvioihin, laitan aina näppituntumalla, joten ainesmääriä voi hieman lisätä tai vähentää, jos haluat kiinteämpää tai öljyisämpää huulirasvaa.
Jos vesi kiehuu, voi haudeastiaan päästä kosteutta (vesihöyry), joka pilaa öljyn ja näin heikentää huulivoiteen säilyvyyttä. Ole siis varovainen, ja käytä aina kuivia välineitä.

Hieman erilaisen huulivoiteen saat korvaamalla kookosrasvan kaakaovoilla, tai valkovahan mehiläisvahalla. Ainesten vaihto vaikuttaa vähän väriin, tuoksuun ja koostumukseenkin.
Ehkä sitten syksymmällä postaan toisen huulirasvareseptini :)

2 kommenttia:

aNightingale kirjoitti...

Mistä olet hankkinut nuo valkovahan ja kookosrasvan?

Aconitum kirjoitti...

Valkovahalevyn sain kaveriltani pari vuotta sitten askarteluun, mutta menikin kosmetiikan puolelle.. Kuten tavallista, valkaisematonta mehiläisvahaa, valkovahaa löytää askarteluliikkeistä. Kookosrasva on joko Alepasta tai Prismasta, en muista ihan tarkalleen, mutta ruokakaupasta kuitenkin :)