Tämä simppeli, kevyt keitto sisältää levän ansiosta paljon tervellistä jodia. Ohjeesta tulee pari annosta, mutta ainesmäärät on helppo tuplata mikäli syöjiä on useampi.
3-4 dl Dashia, tai kasvislientä
200g Shirataki-nuudeleita
1/2 dl tai 10 cm kuivattua wakamelevää
1 Kuivattu siitakesieni
Pari pätkittyä kevätsipulinvartta tai 10 cm hienonnettua purjoa
1/2 tl Suolaa
1 rkl Miriniä
2 rkl Soijakastiketta
Mustapippuria myllystä
-Laita sieni likoamaan kylmään veteen jääkaappiin yön yli. Purista sieni kuivaksi ja viipaloi pehmennyt sieni. Älä heitä liotusvettä pois
-Liota levää kylmässä vedessä kunnes se on vihreää ja pehmeää (n.15min)
-Kaada nuudelit siivilään, ja huuhtele hyvin. Ryöppää nuudelit kahdessa erillisessä vedessä niin, etteivät ne enää haise, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita sivuun
-Mittaa liemi kattilaan, ja kaada joukkoon sienen liotusvesi (halutessasi myös levän vastaava). Lisää suola, soija ja mirin
-Lisää nuudelit ja sieniviipaleet liemeen
-Käännä levy päälle. Kun vesi alkaa poreilla, vähennä lämpöä, ja hauduttele keittoa pari minuuttia
-Lisää kattilaan kevätsipuli tai purjo ja levä, ja kiehauta
-Nosta kattila pois levyltä, tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Annostele keitto annoskulhoihin, ja viimeistele annos rouhimalla pinnalle hieman mustapippuria
*Jos haluat ruokaisamman keiton, lisää liemeen nuudelien keralla 100g valutettua tofua.
Kuivattua wakamelevää ja shiratakinuudeleita löytyy monista aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista, ja luontaistuote/ekokaupoista. Wakamea myydään niin valmiiksi paloiteltuina rakeina kuin pitkinä tikkuinakin, siksi mitta-annos on ohjeessa kahdessa muodossa. Mikäli käytät tikkuja, leikkaa levä liotuksen jälkeen suupaloiksi.
Shirataki myydään yleensä liemeensä pakattuina, ja haisee tunkkaisen kalamaisille. Avaa pakkaus varovasti lavuaarin päällä, sillä myös pakkausneste haisee. Samasta syystä on myös tärkeää huuhdella ja ryöpätä nuudelit, jotta haju haihtuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti