perjantai 7. syyskuuta 2012

Maukas kasviscouscous

4 dl Couscoussuurimoita
6 dl Vettä
1 Keskikokoinen kesäkurpitsa
2 Pienehköä keltasipulia
1 Salaattisipulinvarsi
1 Punainen paprika
2 Valkosipulinkynttä
n.1 dl Herneitä
n.1 dl Aurinkokuivattuja tomaatteja
n.1 dl Oliiveja
1/2 tl Cayennenpippuria
Suolaa ja pippuria
Kasviöljyä paistamiseen

-Huuhtele ja perkaa vihannekset. Suikaloi paprika, lohko sipulit kuuteen osaan, viipaloi kevätsipuli, ja hienonna valkosipuli
-Kuutioi ja itketä kesäkurpitsa
-Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja viipaloi oliivit
-Kuullota laakealla pannulla tuoreet vihannekset pehmeiksi tilkassa öljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja nosta sivuun
-Mittaa vesi pannulle, lisää 1 tl suolaa, herneet ja hienonnettu valkosipuli ja odota että vesi alkaa kiehua
-Lisää couscous ja käännä levy pois päältä. Sekoittele couscousia kunnes vesi on imeytynyt. Lisää kuullotetut vihannekset ja aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit, ja sekoita hyvin niin ettei couscousiin jää paakkuja

*Voit laittaa tähän pakasteherneitä, mutta mikäli käytät tuoreita herneitä, mittaa niistä desi ilman palkoja. Jos käytät öljyyn, ja etenkin yrttiöljyyn, säilöttyjä tomaatteja, ei niitä välttämättä tarvitse valuttaa. Mausteinen öljy antaa mehevyyttä ruokaan.

2 kommenttia:

Andromeda kirjoitti...

Nam, näyttää niin hyvältä :) Kesäkurpitsa on sopivan kypsänä oikeaa herkkua! Nams!

Aconitum kirjoitti...

Hyvälle maistui myös. Etsijä voi selaillessaan löytää blogiltani myös muita kesäkurpitsareseptejä :)