tiistai 8. kesäkuuta 2010

Vihreät Leivät

Pellin täydeltä graham-paahtista
Pari viipaletta Cheddar-tyylistä juustoketta per leipä
Jää- tai tammenlehtisalaattia
1/2 Tuorekurkkua
Pari uutta sipulia
Muutama mäkimeiramin oksa

Yrttilevite:
50g Huoneenlämpöistä margariinia
1 Hienonnettu valkosipulinkynsi
1 tl Kuivattua timjamia
2 rkl Tuoretta persiljasilppua
2 rkl Tuoretta basilikasilppua
-Sekoita ainekset keskenään

Piparjuurilevite:
1 rasiallinen maustamatonta, pehmeää tuorejuustoketta (esim. Tofutti)
1-2 rkl Raastettua, tuoretta piparjuurta
Ripaus sokeria
-Sekoita piparjuuri ja sokeri juustokkeeseen, anna tekeytyä jääkaapissa n.20 min.

-Liota ja huuhtele salaatti, viipaloi kurkku ja sipuli ohuiksi viipaleiksi
-Levitä parillinen määrä leipäviipaleita uunipellille, ja laita uuni lämpiämääm 250 asteeseen
-Voitele puolet viipaleista yrttilevitteellä, ja laita voidelluille viipaleille siivut juustoketta
-Paahda leipiä uunissa muutama minuutti, tai kunnes juustoke pehmenee
-Laita leiville salaattia, kurkkua ja sipulia
-Voitele paljaat leipäviipaleet piparjuurilevitteellä, ja aseta viipale täytetyn puoliskon päälle
-Paina leipää kevyesti käsin, ja leikkaa kulmittain kolmioiksi

*Omalle uunipellille mahtuu 9 palaa leipää vierekkäin , mutta parillisen määrän saadakseni käytin kahdeksaa palaa. Ohjeesta tulee siis kahdeksan kolmioleipää.
Leipien täytteeksi kannattaa kokeilla myös paistettuja kesäkurpitsaviipaleita.

Ei kommentteja: