perjantai 3. helmikuuta 2012

Munakoisopasta

250g Keitettyä kuviopastaa (tässä pientä tricolore -simpukkaa)
1 Keskikokoinen munakoiso
Kirsikkatomaatteja
1 Sipuli
2-3 Valkosipulinkynttä
n.1/2 dl Hienonnettua, tuoretta basilikaa
Suolaa ja pippuria
Öljyä (miel. oliiviöljyä) paistamiseen
Suolaa itketykseen

Pinnalle:
Juustokeraastetta (esim. Violife)

-Perkaa munakoiso, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja itketä viipaleet. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, huuhtele tomaatit
-Suikaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet, puolita tomaatit tai leikkaa viipaleiksi. Valuta leikatut tomaatit
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista kuivatut munakoisoviipaleet parissa-kolmessa erässä tarvittaessa öljyä lisäten, kunnes viipaleet saavat kullanruskeaa väriä. Nosta valmiit viipaleet sivuun
-Kuumenna taas tilkka öljyä, ja kuullota siinä hetki valkosipulia ja sipulia. Ei haittaa jos sipuli hieman ruskistuisi
-Lisää tomaatit pannulle, ja paista hetki. Lisää paistetut munakoisoviipaleet, mausta suolalla ja pippurilla
-Kaada seos keitetyn pastan päälle ja lisää basilikasilppu. Nostele kasvisseos pastan joukkoon, ja anna vetäytyä hetki
-Raasta sopiva määrä juustoketta, ja tarjoile pasta juustokeraasteen kera.

*Myös raikas salaatti ja patonki sopivat lisukkeiksi :)
Tuoreen tomaatin voi korvata hyvin tomaattimurskalla tai aurinkokuivatulla vastaavalla.

2 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Näyttää herkulta, vaikken niin välitäkään munakoisosta :)

Aconitum kirjoitti...

Kyllä munakoiso on hyvä ja maistuva, kaikki on vaan valmistustavasta kiinni. Itkettämättömät munakoisot maistuvat usein hikisukilta, ja ovat omiaan pilaamaan kasviparan maineen :)