torstai 20. joulukuuta 2018

Kynttiläkamari

Pimeä kamari, kaksi valkeaa kynttilää ja peili ovat kenties yksi tunnetuimmista perinnetavoistamme tarkastella tulevaisuutta, ja varsinkin rakkauden saralla.
Erikoisen tästä nimenomaisesta menetelmästä tekee se seikka, että tätä on harrastettu pääasiassa juhlapyhinä, ja varsinkin vuoden pimeän puoliskon suurimpina juhlapäivinä, kuten Kekrinä, Talvipäivänä, Jouluna, Vuodenvaihteessa, Laskiaisena ja Pääsiäisviikolla. Muihin juhliin ja/tai jokapäiväisiin taiantekoihin/ennusteluihin tämä metodi ei siis ole kuulunut.
Tapa on myös ollut lähinnä naisten suosiossa, joskin se sopii ihan kaikille sukupuolille.

Kynttiläkamari on monille tuttu metodi tulevaa rakasta tirkistellessä, mutta se sopii myös tulevaisuuden katseluun. Molempiin tapoihin tarvitaan pimeä kamari, tms. hiljainen, häiriötön pikku huone jonka oven saa suljettua, ja kaksi valkoista kynttilää. Pidä myös tulitikut, ja paloturvallinen alusta käytetyille tikuille käden ulottuvilla.
Paras ajankohta kynttiläpeilailuun on aina keskiyön korvilla.

Tuleva Rakkaus:

Tarvitset tähän kamarin lisäksi 2-4 kynttilää ja pöytäpeilin (tai käytä peilipöytää).

- Laita pöytäpeili kamariin, ja aseta sen molemmille puolille yksi tai kaksi kynttilää palamaan (eli yhteensä neljä kynttilää)
- Hiljenny, rauhoitu ja keskity, ja tuijota vaan peiliin
- Keskiyöllä tuleva rakkaasi kurkistaa peiliin olkasi yli.

Tulevaisuus:

Tarvitset tähän kamarin ja kahden kynttilän lisäksi vesikulhon, ja vihki-, tai kihlasormuksen (käytä tässä aina jonkun toisen sormusta, ei koskaan omaa).

-Laske kulhoon vettä, ja laita vihkisormus kulhon pohjalle
-Sytytä valkoinen kynttilä kulhon molemmin puolin
-Hiljenny, rauhoitu ja keskity, ja tuijota sormuksen silmään nähdäksesi tulevia.

*Ja tietenkin, ole aina varovainen kun kyseessä ovat oikeat, palavat kynttilät. Pimeä, hämyisä huone, jossa odotetaan jotain "yliluonnollista" tapahtuvaksi voi olla etenkin ensikertalaiselle hyvinkin jännittävä kokemus. Pieninkin ylimääräinen ääni voi saada peiliinkatselijan hätkähtämään jännityksestä, ja kynttilä voi kaatua mikäli hän esim. iskee polvensa pöytään. Olkaa siis varovaisia.
Huoneeseen kannattaakin jättää käden ulottuville vesisanko, kaiken varalta.
Kaikkia rakkaudennälkäisiä muistuttaisin vielä lemmentaikojen mahdollisista vaaroista.

Ei kommentteja: