maanantai 4. marraskuuta 2013

Syksyinen Riisilaatikko

Herkullinen, sienillä ja merilevällä höystetty riisi-savutofulaatikko antaa puhtia loppusyksyn askareisiin

3 dl Riisiä
8-9 dl Vettä tai kasvislientä
2-300g Savutofua
150 g Tarvittaessa esikäsiteltyjä metsä- tai herkkusieniä
10-15 cm Purjon vihreää ja valkoista osaa
1-2 Valkosipulinkynttä
2 dl Kaura- tai riisikermaa
2 rkl Kuivattua wakame-levää
Vajaa desi hienonnettua, tuoretta tilliä
1/2 Sitruuna
Suolaa ja pippuria
Markista voiteluun
Öljyä tai markista paistamiseen
 
Suuruste:
1/2 dl Levän liotusvettä
1 rkl Maissitärkkelystä
-Sekoita ainekset keskenään

Pinnalle:
150-200 g Juustokeraastetta
About 1/2 desiä Korppujauhoa

-Keitä riisi kypsäksi vedessä tai kasvisliemessä. Mausta tarvittaessa suolalla
-Leikkaa purjo pitkittäin puoliksi, ja viipaloi ohueksi
-Kuori valkosipuli. Jos sinulla ei ole valkosipulipuristinta, hienonna se nyt
-Voitele laakea uunivuoka markisnokareella. Mikäli nokareesta jää yli, laita se paistinpannulle odottamaan
-Taputtele savutofu kuivaksi, ja leikkaa kuutioiksi
-Vipaloi/paloittele/hienonna sienet sopiviksi
-Hienonna tilli ja purista sitruunanpuolikas
-Rouhi levää vähän hienommaksi, ja laita se likoamaan tilkkaan kylmää vettä
-Laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja kuullota siinä purjoa kunnes se pehmenee
-Lisää pannulle savutofu, ja paista kunnes tofu alkaa saada vähän väriä
-Lisää pannulle sienet, ja paista kunnes sienistä irtoava neste haihtuu
-Mausta paistamisen aikana kevyesti suolalla
-Lisää kaurakerma, ja sekoita hyvin
-Hauduttele sekoittaen kunnes koostumus on tasaista, ja lisää suurus ja merilevä
-Sekoita hyvin, kunnes seos paksunee, ja sekoita joukkoon tilli ja valkosipuli
-Nosta pannu levyltä, ja mausta sopivaksi suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Ole varovainen suolan kanssa, sillä savutofu on aika suolaista
-Kaada riisi uunivuokaan ja lisää kastike. Sekoita hyvin, ja tasoita pinta:

-Laita vuoka kuumaan uuniin keskitasolle, ja paista n. 15 min
-Nosta vuoka uunista, ja nosta uunin lämpöä 250'C asteeseen. Ripottele ruoan päälle kevyesti korppujauhoa, kerros juustokeraastetta, ja vielä ripaus korppujauhoa
-Laita vuoka uuniin, ja paista kunnes kuorruke saa vähän väriä ja muuttuu rapeaksi:

-Tarjoile esim. raikkaan salaatin ja ruisleivän tai sämpylöiden kera.

*Tähän  kannattaa kokeilla myös tummaa riisiä, tai sekoitusta. Voit käyttää tähän myös eiliset, keitetyn riisin jämät. Purjon sijaan voit kokeilla keltasipulia ja vaikka kevätsipulinvartta; Kuori, perkaa ja hienonna sipuli, ja lisää purjon tapaan. Hienonna myös kevätsipuli, mutta lisää se tillin kanssa samaan aikaan.
Jos et pidä kovin merellisestä mausta, voit jättää levän huoletta pois. Käytä tällöin suurusteeseen kylmää vettä.

Ei kommentteja: