perjantai 12. elokuuta 2016

Kermainen Kukkakaalipasta

Riemukasta ja maukasta Perjantaita :) Tänään tarjolla dementiapastaa, eli kun olet ajatuksissasi tekemässä avokadopestopastaa, ja heität vaan ne kukkakaalinpalat sinne blenderiin (ääliö-minä, oikeasti halusin nuppuja).. mutta sitten yrität pelastaa mitä pelastettavissa on. Onni onnettomuudessa, tästä tuli tosi hyvää..

500g Suunmukaista nauhapastaa
Vajaa dl Hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia

Kastike:
1 Pieni/keskikokoinen kukkakaali
1 dl Kasvikermaa (esim. kaura-, tai riisi)
3 rkl Markissulaa
3 rkl Tuoretta sitruunamehua
1 Valkosipulinkynsi
Reilu 1/2 dl Ravintohiivahiutaleita
Pari palaa pakastepinaattia
Suolaa ja pippuria
Vettä tai kasvislientä keittämiseen
 
Suurus:
1/2 dl Kylmää vettä
1 rkl Maissitärkkelystä
-Sekoita keskenään

-Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan
-Pastan kiehuessa huuhtele ja perkaa kukkakaali, ja leikkaa se nupuittain tasakokoisiksi paloiksi
-Keitä kukkakaali kypsäksi joko suolalla maustetussa vedessä, tai vahvassa kasvisliemessä
-Siivilöi kukkakaali, anna hetki jäähtyä, ja laita blenderiin
-Lisää kaurakerma, markissula, ja sitruunamehu ja purista joukkoon valkosipuli
-Blenderöi tasaiseksi
-Kaada seos blenderistä laakealle pannulle, ja käännä levy päälle ja lisää pinaatti
-Sekoittele kastiketta, kunnes pinaatti sulaa
-Lisää suurus, ja jatka sekoittelua kunnes kastike sakenee. Jos seoksesta tulee liian tankeaa, ohenna tarvittaessa kaurakermalla tai kasvisliemellä
-Lisää kevätsipuli ja keitetty pasta, ja sekoita tasaiseksi

*Lisää kevätsipulin keralla halutessasi muutama tuore, revitty basilikanlehti, mäkimeiramia, tai hienonnettua, tuoretta persiljaa. Älä käytä tähän kookoskermaa, ellet sitten nimenomaan halua kookoksenmakuista pastaa :l

Ei kommentteja: