tiistai 22. tammikuuta 2013

Bataatti-pastalaatikko

500g Kuviopastaa
1 Iso sipuli
Öljyä tai markista paistamiseen
200g Vegaanista juustoketta tai annos juustokekuorruketta

-Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä
-Voitele sopivankokoinen uunivuoka, ja kaada pasta vuokaan
-Kuori ja hienonna sipuli, ja paista siihen väriä. Lisää paistetut sipulit vuokaan
 
Kastike:

1 Iso Bataatti
2 Isoa porkkanaa
2-3 Valkosipulinkynttä
3 rkl Ravintohiivahiutaleita
1-2 rkl Maissitärkkelystä
1 tl Rouhittuja kuminansiemeniä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Cayennenpippuria
Markista
Kasvislientä tai bataatinkeittovettä
Vettä keittämiseen

-Kuori ja paloittele bataatti ja porkkanat, kuori valkosipulinkynnet
-Keitä bataatti ja porkkanat pehmeiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä
-Laita uuni lämpeämään 225'C asteeseen
-Voitele sopivankokoinen uunivuoka markiksella, ja sulata erikseen 1-3 rkl markista jossain kipossa
-Laita keitettyjä bataatin- ja porkkananpaloja blenderiin, ohenna vähän kasvisliemellä tai keittovedellä, ja aja tasaiseksi soseeksi. Lusikoi sose sekoituskulhoon, ja käsittele näin kaikki bataatti- ja porkkanapalat. Äläkä toljaa liikaa lientä, sillä tarkoitus on tehdä sosetta, ei keittoa
-Murskaa valkosipulinkynnet bataattisoseeseen, ja lisää muut ainekset hyvin sekoittaen. Tarkista suola, lisää tarvittaessa. Suolaa saa olla reilumminkin, sillä kastike sekoitetaan kuitenkin pastaan
-Lopuksi lorauta kastikkeeseen hieman markissulaa, sekoita kastike pastaan, ja tasoita seos vuokaan
-Kuorruta vuoka juustokkeella ja paista 225'C asteessa n.15 min, tai kunnes juustoke saa vähän väriä.

*Tarjoile lisukkeena tuoretta salaattia. Itse käytin tähän minifarfalle-pastaa, ja Tofutin mozzarellatyylistä juustokeraastetta.

Ei kommentteja: