torstai 17. lokakuuta 2013

Syksyinen Omenapaistos

4-6 Hapahkoa omenaa
1 rkl Sokeria
1 tl Jauhettua kanelia
1/2 tl Vaniljasokeria
Hyppysellinen Suolaa
Vaahterasiirappia
Kaurahiutaleita
Margariinia
 
Tarjoiluun:
Vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Vaahterasiirappia
Perus-kuivakeksejä (ei täytekeksejä)

-Sekoita sokeri, kaneli, vaniljasokeri ja suola kipossa
-Voitele laakea uunivuoka (esim. piirasvuoka on tähän hyvä) margariinilla
-Laita uuni lämpeämään 225'C asteeseen
-Kuori ja perkaa omenat, ja lohko ne kuuteen-kahdeksaan osaan
-Asettele omenalohkot uunivuokaan vieri viereen, ja sirottele niille tasaisesti sokeriseos
-Valuta omenoille vielä vaahterasiirappia tasaisesti niin, että jokaisella omenalla on vähän siirappia, mutta vuoka ei lainehdi
-Kuorruta omenat kaurahiutaleilla, ja lusikoi päälle vielä muutama nokare margariinia:

-Paista vuokaa 225'C asteessa n. 20-30 min, kunnes paistos on saanut kauniin, kullankeltaisen värin, ja ota pois uunista:

-Anna paistoksen tekeytyä hellan päällä n. 10-15 min, ja tarjoile paistos lämpimänä jäätelön ja vaahterasiirapin, vaniljakastikkeen, ja vaikka kaurakeksien kera.

*Paistoksessa käytin vihreitä Granny Smith omenoita ja Maple Joe -siirappia. Jäätelö taas Oatlyn vaniljaa. Omenapaistoksen kanssa sopivat hyvin ihan tavalliset, halvat keksit, kuten Kaura-, Digestive-, tai Mariekeksit. Itse suosin kaurakeksejä, jotka näköjään sitten unohdin pois tuosta annoskuvasta o_O
Vink: Jos sinulla on kuivahtanutta kuivakakkua (kyllä, aika ironisesti sanottu), surauta pala tai pari blenderissä muruiksi, lisää murut paistoksen pinnalle kauraryynien keralla, ja sumuta/pirskota kevyesti vettä päälle. Lisää markis, ja paista ohjeen mukaan. Nam ;)
Mainittuja kakunmuruja voi käyttää myös annoksen koristeluun.

Ei kommentteja: