keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Miyok Guk

Korealainen merileväkeitto on herkullista ja täyttävää.

150g Hälsans Kök:in vegefärssiä
1 dl Kuivattua Wakame-levää
1 Valkosipulinkynsi
Vajaa 2 l vettä
5 cm Purjon vihreää osaa
Tilkka soijakastiketta
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen

Lisäksi:
Seesamiöljyä maustamiseen
Korealaisittain keitettyä riisiä

-Ota pakastefärssi sulamaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä
-Laita levä kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä. Anna levän pehmetä rauhassa (n.15 min)
-Suikaloi ja huuhtaise purjo, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, ja lorauta pannulle öljyä
-Kuumenna pannu, ja lisää valkosipuli pannulle ja kuullota sitä hetki. Lisää purjo ja vegefärssi, ja paista kunnes färssi saa hieman väriä
-Lisää levä pannulle liotusvetensä kanssa, ja keittele hetki
-Kaada leväseos kattilaan, ja lisää vesi
-Lorauta joukkoon tilkka soijaa, ja keitä soppaa miedolla lämmöllä n.5 minuuttia. Mausta valmis keitto suolalla ja pippurilla
-Annostele keittoa kulhoihin, ja pirskottele päälle vielä vähän seesamiöljyä. Tarjoile keitetyn riisin kera.

*Keittoon käytetään perinteisesti naudanlihaa, mutta omassa keittiössä keittoklasikko muuttui kasvisruoaksi ;)
Tätä keittoa tarjoillaan yleensä synnyttäneille naisille muutaman viikon ajan säännöllisesti, että he vahvistuisivat, ja lapsiperheissä myös aina lapsen syntymäpäivänä, hänen syntymisensä muistoksi, ja onnen säilymiseksi.

Ei kommentteja: