maanantai 6. heinäkuuta 2015

Simppelit Tofupihvit

Tämä on taas yksi todella, todella hävettävän yksinkertainen resepti, mutta silti helpoimmat tofupihvit ever. Mainittakoon, että nämä sopivat mainiosti myös kaikille geometrian ystäville :)

1 Tofuharkko (marinoitu, savutofu tai tavallinen)
Maissitärkkelysjauhoja
Öljyä paistamiseeen

-Avaa tofupakkaus lavuaarin päällä, ja kaada neste viemäriin. Huuhtele ja kuivaa tofu
-Jos käytät tavallista, maustamatonta tofua, valuta se ennen käyttöä
-Lusikoi lautaselle muutama lusikallinen maissitärkkelysjauhoa, ja se levitä haarukalla tasaiseksi kerrokseksi
-Leikkaa tofu terävällä veitsellä sivuttain about sentin tai kahden paksuisiksi pihveiksi. Yhdestä tofuharkosta tulee, vähän koosta riippuen, 4-6 pihviä:

-Jos haluat pienempiä pihvejä, leikkaa pihvit tässä välissä puoliksi
-Kuivaa pihvit hyvin esim. keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla, ja kuumenna pannulla tilkka öljyä
-Pyöräytä pihvit kauttaaltaan jauhoissa yksi kerrallaan, ja taputtele ylimääräiset jauhot pois:

-Laita jauhotetut pihvit suoraan pannulle paistumaan, mutta varovasti, ettei öljy räisky
-Pihveissä on aina sen verran kosteutta, että jauho imee sitä itseensä, ja pöydälle unohtunut, jauhotettu pihvi näyttää hetken kuluttua kuin pihviä ei olisi leivitetty ensinkään. Jauhokäsittelyä ei kuitenkaan tarvitse toistaa, kyllä sitä on pihvin pinnassa tarpeeksi.
-Paista pihvejä muutama minuutti puoleltaan kunnes pihvit ovat kauniin kullanruskeita.
 
Maustaminen:

-Jos käytät maustamatonta perustofua, ja haluat vähän aromaattisempia pihvejä, voit pihvin leikkaus-, ja kuivausvaiheen jälkeen ennen jauhotusta sirotella pihveille vähän suolaa, ja jotain suosikkimaustetta, kuten paprikajauhetta, currya tai grillimaustetta, tai voit sipaista pihvien pintaan vähän soija- tai teriyaki-, tare-, tms. kastiketta. Jos käytät kastiketta, anna pihvien marinoitua mielellään seuraavaan päivään, pyyhi liika kastike pois, ja leivitä ohjeen mukaan.
-Pihvit on myös helppo maustaa yksinkertaisesti paistamisen jälkeen; Rouhi pintaan vähän suolaa ja/tai pippuria, tai pirskota pihvit kevyesti sitruunamehulla, vinegretella, soija-, tai bbq-kastikkeella, tms. maun mukaan.

*Itse suosin pihveissäni savustettua Jalotofua (=esimerkkikuvissa), jota ei tarvitse esikäsitellä eikä maustaa erikseen. Tähän voi toki kokeilla myös jotain valmiiksi maustettua tofua, jolloin ruoanlaitto nopeutuu huomattavasti. Perustofujen lisäksi markkinoilta löytyy nykyään erikoisempiakin vaihtoehtoja, kuten hamppu-, punajuuri-, ja pähkinätofuja. Voit siis valita tähän tofun ihan mielesi mukaan, kunhan se on sen muotoista, että siitä voi leikata pihvit suoraan.
Tofupihvit sopivat hyvin lisukkeeksi aterialle, salaattiin, lounasrasiaan tai vaikka leivän päälle.
Tämä tofupihviohje sopii mainiosti myös tempehille.

Paistetut Kananmunat Vegaaneille:

Paistetun silkkitofun koostumus muistuttaa hieman paistettuja kanamunia, etenkin sitä valkuaisosaa. Mikäli haluat annokseesi kananmunamaisuutta, paista tofupihvit esikäsitellystä silkkitofusta ohjeen mukaan. Ole varovainen leikatessasi, jauhottaessasi ja kääntäessäsi pihvejä, sillä silkkitofu murtuu todella helposti.
Mausta pihvejä kevyesti suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja: