tiistai 20. heinäkuuta 2010

Sitruunainen Riisi

Raikas, kullankeltainen riisi sopii hyvin lisukkeeksi, niin kasvis-, kuin liharuokiin.

Keitettyä riisiä
1 Sitruunan raastettu kuori
1/2 dl Paahdettuja, tummia seesaminsiemeniä
2 rkl Vege-gheetä tai tilkka öljyä

Mausteseos-ehdotelma
1 tl Kurkumajauhetta
1/2 tl Jauhettua jeeraa
1/2 tl Jauhettua korianteria
1/4 tl Rouhittua kardemummaa
1/4 tl Jauhettua valkopippuria
1 tl Suolaa
1 tl Hienonnettua valkosipulia

Mausteseos-ehdotelma #2
2 tl Suunmukaista curryjauhetta
1 tl Hienonnettua valkosipulia

-Käytä jompaakumpaa mausteseosta
-Lisää mausteseos riisinkeittoveteen ja keitä riisi kypsäksi ohjeen mukaan
-Sekoita kypsään riisiin sitruunankuori, seesaminsiemenet ja Ghe tai öljy
-Peitä riisikattila kannella, anna tekeytyä n. 10 min.

*Voit myös keittää riisin kasvisliemessä. Myös minttu antaa mukavan säväyksen riisille.
Vege-gheetä voi löytää itämaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista.

Ei kommentteja: