keskiviikko 15. elokuuta 2012

Seitan-wok

1 Paketti (2-250g) vehnänuudeleita
n. 300g Esikeitettyä, suikaloitua seitania
4 Kuivattua siitakesientä
1 Punainen paprika
1 Vihreä paprika
8 Minimaissia
n.200 g Ananasta
2 Kevätsipulinvartta
2 Hienonnettua valkosipulinkynttä
1-2 rkl (n.1/4 palaa) Palmusokeria
3 rkl Vihreää currytahnaa
2 dl (1 purkki) Kookoskermaa
1 Limetti
Suolaa
Seesamiöljyä
Kasviöljyä paistamiseen

Marinadi seitanille:
1 rkl chiliöljyä
1 rkl tummaa soijakastiketta
1 rkl riisi- tai balsamiviinietikkaa
1 tl fariinisokeria
1 tl hienonnettua, tuoretta inkivääriä
1/2 tl suolaa

-Sekoita ainekset yhteen ja sekoita esikeitettyyn, kuivaksi puristeltuun seitaniin
-Anna maustua yön yli. Tämä kannattaa siis tehdä jo edellisenä päivänä

-Keitä nuudelit semikypsiksi, huuhtele kylmällä vedellä
-Huuhtele ja perkaa paprika, huuhtele maissit, laita sienet likoamaan lämpimään veteen
-Paloittele paprika ja maissit, suikaloi sipuli, viipaloi sienet, ja paloittele ananas suupaloiksi
-Raasta limetin vihreä kuoriosa talteen, ja purista limetistä mehut
-Kuumenna pannulla hyvä loraus öljyä ja kuullota siinä hetki valkosipulisilppua. Lisää seitan ja paista kunnes seitan saa hieman väriä. Mausta paistamisen aikana suolalla ja lorauksella seesamiöljyä ja nosta sivuun
-Lisää pannulle tarvittaessa lisää öljyä, ja lisää paprikat, sienet, puolet sipulista, maissi ja sokeri pannulle. Paista hetki, ja lisää currytahna. Sekoita ainekset hyvin ja kaada joukkoon kookoskerma. Huuhtele purkki pannulle tilkalla vettä ja lisää loput sipulit, limetinkuoriraaste ja limettimehu
-Hauduta miedolla lämmöllä kunnes koostumus on sopiva, tarkista suola ja lisää tarvittaessa
-Sekoita joukkoon nuudelit ja tarjoile limettilohkojen kera

*Seitanin voi tarvittaessa korvata tofulla. Mitä suuremmassa öljymäärässä paistat seitanin, sitä mehevämpää siitä tulee.
Jos lisäät nuudelien keitinveteen hieman riisiviinietikkaa, nuudelit pysyvät paremmin ehjinä keittämisen aikana.

Ei kommentteja: