torstai 19. elokuuta 2010

Mansikkamaito

Pakko on esitellä taas vaihteeksi lapsuuden klassikko:

About desi tuoreita mansikoita
n. Pari desiä makeutettua mantelimaitoa tai soijamaitoa
1 rkl Hienoa sokeria
Ripaus vaniljasokeria tai pala vaniljatankoa

-Mikäli käytät vaniljatankoa, laita se maitoon jo etukäteen, vaikka edellisenä päivänä
-Perkaa mansikat, leikkaa isoimmat puoliksi tai neljään palaan
-Laita mansikat ruokailuastiaan ja kaada päälle maitoa
-Sirottele päälle sokeri ja ripaus vaniljasokeria
-Nauti tuoreeltaan. Maistuu parhaalta puutarhakeinussa nautittuna

*Tämä lieneekin ainoa mansikkaohje täällä.. Mansikka hapattaa maidon nopeasti, joten nauti tämä jälkiruoka aina tuoreena. Muistan syöneeni lapsuuteni kesinä mummin luona mökillä mansikkamaitoa, se jotenkin "teki kesän". Maitokin oli tuoretta suoraan Mansikista sillä mökkinaapurilla oli lehmiä ja haimme sieltä aina aamumaidon mummin kanssa. Nykyään olen yliherkkä mansikoille, olen luopunut maitotuotteista, mökkinaapurilla ei ole enää lehmiä ja mummikin on levännyt haudassa jo useamman vuoden. Sain silti tilaisuuden laittaa mansikkamaitoa rakkailleni, ja poimia mukaani mansikoita työpaikan takapihalta. Sain myös nokkosihottumat olkavarsiin asti, mutta hyvä mieli tuli silti lapsuuden nostalgisesta takaumasta. Mansikkamaitoni sai ruokailijoilta kehut vaikka itseltä jäikin maistelut väliin.
Mainittakoon vielä, että myöhäiskesän mustikkamaito syntyy samalla ohjeella, korvaat vain mansikat mustikoilla.

Ei kommentteja: