perjantai 6. marraskuuta 2015

Rigatonit Ihanassa Pinaattikastikkeessa

500g Rigatonipastaa
100g Uuniin sopivaa juustoketta raasteena
Korppujauhoja kuorrutukseen
Markista voiteluun
Vettä sumutinpullossa

(Rigatoneja ja vegepihviä)

Kastike:
Annos Béchamel-kastiketta
100-150g Tuoretta pinaattia
Muutama pala pakastepinaattia
2 Kevätsipulia varsineen
2 Valkosipulinkynttä
100g Uuniin sopivaa juustoketta raasteena
2 rkl Ravintohiivahiutaleita
Ripaus cayennenpippuria

-Pastan kiehuessa valmista kastike:
-Perkaa ja ryöppää pinaatti. Huuhtele kylmällä vedellä, puristele kuivaksi ja laita sivuun
-Hienonna kevätsipuli, kuori valkosipulinkynnet
-Valmista Béchamel ohjeen mukaan, ja lisää lopuksi juustokeraaste, pakastepinaattipalat, pinaatti, kevätsipuli, ravintohiiva, ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Ohenna tarvittaessa mantelimaidolla, vedellä, tai kasvisliemellä
-Tarkista suola, lisää tarvitaessa, ja mausta cayennenpippurilla

(Valmis rigatonivuoka ennen uuniin laittoa)

-Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä
-Laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Voitele sopivankokoinen uunivuoka markiksella, ja kaada valustunut pasta vuokaan
-Kaada kastike pastan päälle, ja sekoita hyvin
-Sirota pastalle ohut kerros korppujauhoa, kuorruta juustokkeella, ja sumuta päälle kevyesti vettä. Lopuksi sirota päälle taas ohut kerros korppujauhoa
-Laita vuoka uuniin ja paista 200'C asteessa n. 10 minuuttia. Käännä vuoka, ja nosta uunin lämpötila 250'C asteeseen, ja paista kunnes kuorrutus saa vähän väriä:

*Ei haittaa, jos kastike maistuu vähän liian suolaiselta, maku kyllä tasoittuu vuoassa pastan kanssa.

Ei kommentteja: