keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Laventelikakku

2 dl Sokeria
2 tl Etikkaa
1 dl Markissulaa
2 dl Mantelimaitoa
1 Appelsiinin raastettu kuori
1 rkl Kuivattuja laventelinkukkia
1 rkl Ruusuvettä
4 1/2 dl Vehnäjauhoa
2 tl Leivinjauhetta tai soodaa
1 tl Vaniljasokeria
1/2 tl Suolaa
 
Lisäksi:
Rengasvuoka
Voinokare ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen

-Laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Jauhota vuoka voitelemalla se ensin markisnokareella ja sirottelemalla korppujauhoa päälle
-Sekoita suola, vaniljasokeri ja leivinjauhe tai sooda jauhoihin
-Vatkaa etikka ja sokeri kuohkeaksi, lisää jäähdytetty markissula, appelsiinkuori, laventeli ja ruusuvesi, sekoita
-Kaada seokseen vuorotellen jauhoseosta ja mantelimaitoa. Sekoita hyvin kunnes taikina on tasaisen kuohkea
-Kaada taikina vuokaan ja paista 200'C asteessa n. 1h
-Lopuksi nosta vuoka jäähtymään uunin päälle, ja kumoa se leivinpaperilla päällystetylle tarjoilulautaselle n.10 min. kuluttua. Anna kakun jäähtyä rauhassa, leikkaa ja tarjoile kahvin tai teen kaverina.

*Uudet kakkuvuoat on usein päällystetty valmiiksi tarttumattomalla, teflonmaisella pinnoitteella. Moisia ei tietenkään tarvitse erikseen jauhottaa, mutta ne voi rasvata kevyesti :)

Ei kommentteja: