250g Suunmukaista kuviopastaa
100g Savutofua
100g Viipaloituja säilykeherkkusieniä
1 Pieni sipuli
1 1/2 dl Pakasteherneitä
1 1/2 dl Pakastemaissia
3 Palaa pakastepinaattia
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivff6xakabk-JI3xU43zHuabLkb6HAe0Nkr1oZGG__dz8WQqAY1co46o9zXANPCgi21UKlBolCp_dn1-tAIU03PluNGJsFH4glJPd1VjQrpsxzZlRQASR0kFlAC3_LLffZXVPWmqBuLt8/s280/Sinappisalaatti.jpg)
Sinappikastike:
1/2 dl Kasviöljyä
4 rkl Balsamiviinietikkaa
2 rkl Dijonin sinappia
1 rkl Dijonin kokojyväsinappia
3 rkl Vaahterasiirappia
1 tl Sokeria
1/2 tl Suolaa
Mustapippuria myllystä
1 Valkosipulinkynsi
2 rkl Kylmää vettä
-Kuori ja hienonna/purista, valkosipulinkynsi etikan joukkoon, lisää muut ainekset ja sekoita hyvin
-Jos haluat makeampaa kastiketta, lisää vähän sokeria, ja jos etikkaisempaa, lisää etikkaa, jne.
-Laita pakastepinaatti sekoituskulhoon sulamaan, mielellään jo parikymmentä minuuttia ennen ruoanlaittoa
-Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, ja huuhtele kylmällä vedellä kunnes pasta jäähtyy. Valuta pasta hyvin
-Pintakuivaa ja kuutioi tofu, hienonna sipuli
-Laita kaikki ainekset kulhoon, lisää kastike ja sekoita hyvin
-Peitä sekoitusastia kannella tai esim. Elmu-kelmulla, ja anna salaatin tekeytyä jääkaapissa about 15 min.
*Tätä salaattia on myös helppo muokata: Lisää halutessasi salaattiin esim. kuutioitua paprikaa, sopivasti esikäsiteltyä parsaa, artisokansydämiä, öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia, säilykepapuja tai oliiveja (vihreitä tai mustia tai molempia). Jos käytät tähän öljyyn säilöttyjä sieniä, tai jo-mainittua aurinkokuivattua tomaattia, korvaa ihmeessä kastikkeessa mainittu öljymäärä sienten tai tomaatin öljyliemellä.. Kannattaa myös kokeilla korvata säilykesienet esim. marinoiduilla herkkusienillä jos siltä tuntuu ;)
Testaa halutessasi myös vaihtoehtoista salaatinkastiketta:
Curry-Sinappikastike:
-Valmista samoin kuin Sinappikastike, mutta lisää valmiiseen kastikkeeseen reilu 1/2 tl lähikaupan englannincurryjauhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti