![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX00Vkd3SMsjNLFRlsqae4DGEruytKKQmPk_DPlsnqKCAIjh6royAW7aAXsplHXI21ey3iU_VPt9L3M4NLc9P2crxk5bDWzcVvF38bZ764Qkrgem3jE8NCAszo5Rlf1Lnd4OwN6a2Vs5Q/s280/Vatukkasato.jpg)
Täyte:
1 l Karhunvatukoita
3/4 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
3-4 rkl Peruna- tai maissitärkkelysjauhoa
Tilkka kylmää vettä
-Perkaa ja huuhtele vatukat
-Laita vatukat, sokeri ja vaniljasokeri laakealle pannulle, ja laita levy päälle
-Keittele vatukoita n.5 min, kunnes niiden rakenne alkaa särkyä. Voit myös hieman rikkoa niitä lastalla paistellessasi
-Sekoita tärkkelysjauhot veteen ja sekoita suurus vatukoihin. Seos saa olla paksua
-Anna täytteen jäähtyä esim. parvekkeella, ja valmista sillä välin taikina
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqEds3A06p-5uHlbILaRT_kMKt2RT_f-guCo7TELMPOJm15ZS4ewHjh0QT6q_Ar_HUzBhyphenhyphenIM_i_4z8VzI3cGui9QVNKa2-maBaDBj4oPjwGoJLAOW1HWlCTszAr9dyyuJrTi86R-ivoYI/s280/Karhunvatukkapiiras3.jpg)
Taikina:
Vajaa 6 dl vehnäjauhoja
150g Markista
1 rkl Sokeria
0,5 tl Suolaa
Loraus mantelimaitoa
-Laita jauhot sekoitusastiaan, ja kuutioi joukkoon voi. Lisää suola ja sokeri, ja nypi seos tasaiseksi. Valmis seos muistuttaa leivänmuruja
-Sekoita jauhoseokseen tilkka mantelimaitoa (lisää tarvittaessa). Sekoita, kunnes saat tasaisen, kiinteän taikinan joka ei tartu kulhoon eikä käsiin. Voit lisätä tarvittaessa jauhoja, jos taikinasta tulee liian löysää
-Kääräise taikina muovipussiin tai kelmuun ja laita jääkaappiin n. tunniksi tekeytymään
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDdBJSKfADPWz9pp1aoriWI7vrSfB8pr8oPzbVlDTQAxJyhdevO3JjZDQFcZvjNgporoWglXdWmZj8OYnBKFKPuxYRZ7zo_cn9JhHy-7Rhq9Ox0k5UosiKYl8Se8qGf0cyFWO9SgF3pR8/s280/Karhunvatukkapiiras2.jpg)
Lisäksi:
Nokare markista vuoan voiteluun
1/2 dl Kikhernesäilykkeen lientä piirakan voiteluun
-Laita uuni lämpeämään 175'C asteeseen
-Voitele piirakkavuoka markiksella
-Jaa valmis taikina kahteen osaan
-Kaulitse toinen taikinanpuolisko pohjaksi vuokaan. Muotoile se käsin sopivaksi ja leikkaa ylimääräiset palat pois
-Kaulitse toisesta taikinapuolikkaasta kansi piiraalle, ja asettele se paikoilleen, leikkaa ylimääräiset pois ja nyplää reunat siistiksi
-Ylijäämä taikinasta voit muotoilla esim. syksyisiä koristeita piirakan pinnalle
-Voitele valmis piirakka kikhernepurkin liemellä, ja paista 175'C asteessa n.30-35 minuuttia, tai kunnes piirakka on saanut kauniin kullankeltaisen värin.
*Anna piiraan jäähtyä rauhassa, jolloin sitä on helpompi leikata. Jäähtyessä myös maut tekeytyvät, ja parhaimmillaan tämä onkin seuraavana päivänä.
Tarjoile piiras vaniljajäätelön, tai -kastikkeen kera. Jos tarjoilet piiraan jäätelön kera, voit lämmittää valmiiksi leikatut annospalat pikaisesti vaikka mikrossa.
Ei myöskään ole väliä, käytätkö taikinaan makeutettua vai tavallista mantelimaitoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti