1 Keskikokoinen, kiinteä bataatti
4 Perunaa
Kasviöljyä paistamiseen
Suolaa
-Pese perunat hyvin, kuori bataatti
-Suikaloi perunat paksuhkoiksi suikaleiksi, samoin bataatti. Bataatin malto on hieman kovempaa kuin peruna, joten leikkaa bataatti ensin puoliksi, ja sitten puolikkaat puoliksi, ja suikaloi neljäsosa kerrallaan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQv4NW8NLp15MOnAsMVwzMZew6Z9frUyk44imVntXqVfMswwRt70D0CmsX3zQAu2e-AK7BPe9WRR9hs6aqHsTDRWMBwXSGski6xpjWlgWoJKO5Ml6lAQ6qAnh3h63szM_2ML1tKnPk6UE/s320/Mukulasuikaleet.jpg)
Uppopaistetut Ranet
Kuumenna öljy esim. wokkipannussa. Kokeile öljyn kuumuutta pienellä palalla perunaa tai vaikka bataatinkuorta
-Uppopaista n.2 kourallista suikaleita kerrallaan
-Suikaleet ovat kypsiä kun ne ovat saaneet kullanruskean värin
-Nosta suikaleet reikäkauhalla, ja valuta esim. siivilässä tai talouspaperin päällä, mausta suolalla, ja tarjoile tuoreeltaan totuttujen ranskanperunalisukkeiden kanssa
-Kun olet paistanut kaikki suikaleet, nosta pannu levyltä ja anna öljyn jäähtyä rauhassa.
Uuniranet:
Kevyemmän version saat jos paistat ranskalaiset uunissa.
-Lämmitä uuni 200-225'C asteeseen (uunisi tehosta riippuen)
-Sipaise pullasudilla vähän öljyä mukulasuikaleille ja paista uunissa kunnes ne saavat kauniin, kullanruskean sävyn
-Mausta lopuksi suolalla kuten ranskiksetkin
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwSEKlAzsiTttnfhvqpq9KxkpFeOmsp7GNrAtza7NdSicn1_jvH8ncprxLS4xzOSoGaaXWMU39CD2rjPlWfazJNAgQZHict_GDjyGVuQRkaWhyhUQBrI9DmAX4S1e4xBG9f8zqjBRvD_4/s280/Bataattiranskikset.jpg)
*Ranet maistuvat mainioilta paprikalla ja chilillä maustetun majoneesin, tai vaikka chiliketsupin kera. Lisukkeeksi sopivat myös erilaiset vegepullat ja -nuggetit ruokaisuutta lisäämään. Muistakaa olla varovaisia kuuman öljyn kanssa. Se on todella polttavan kuumaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti