1 Keskikokoinen kesäkurpitsa
1 Vihreä paprika
2-3 Salaattisipulinvartta
n.150g Pitkiä vihreitä papuja (pakaste)
3 Valkosipulinkynttä
n.2 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
1-2 Vihreää chiliä
1 rkl Fariinisokeria
2 rklVegetarian Stir Fry -kastiketta
1-2 rkl Soijakastiketta
Suolaa
Öljyä paistamiseen
Marinadi tofulle:
n.3 rkl Soijakastiketta
1 rkl Riisiviinietikkaa
Ripaus sokeria
n.3 rkl seesamöljyä
-Huuhtele, valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa kuutioiksi
-Sekoita ainekset tofuun, ja anna marinoitua n.15 minuuttia
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiBrlmm97b4-vjW7yhpW4JNUoo5U04Hb8YkYYawpWFTfYSWyzKbXTpEXyvsLsPn38JdGXtniO9p2YaJhYPqx-ZNrL3fGZoSojTXKegPzky_5cV_pYaclbXuVBEIZZXSV5DWX7haYjN_YA/s320/Tofusalaatti.jpg)
-Huuhtele ja perkaa vihannekset. Suikaloi paprika ja kesäkurpitsa, leikkaa salaattisipuli n.3 cm:ä pitkiksi paloiksi ja viipaloi chilit ja valkosipulinkynnet
-Laita kesäkurpitsasuikaleet lävikköön ja ripottele päälle suolaa. Anna tekeytyä n.15 min ja huuhtele kylmällä vedellä, puristele varovasti kuivaksi
-Taputtele tofukuutiot kuiviksi marinadista
-Lorauta pannulle (korkeareunaiselle paistinpannulle tai wokkiin) öljyä ja friteeraa tofu
-Kun tofut ovat saaneet kauttaaltaan kauniin kullanruskean pinnan, nosta ne sivuun johonkin kippoon odottamaan
-Lisää pannulle hieman öljyä, ja lisää siihen inkivääri, valkosipuli ja chilit. Sekoita
-Lisää pannulle paprika ja pavut, kuullota n. 5 minuuttia
-Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja salaattisipulit, kuullota vielä 3 min
-Lopuksi lisää mausteet, sekoita hyvin, nosta liedeltä
-Annostele lautasille kasviksia, ja koristele annos friteeratulla tofulla. Tarjoile keitetyn riisin ja soijakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti