torstai 3. marraskuuta 2016

Vihreä Hernelevite ja Paahdettu Valkosipulipatonki

Hernelevite:

200g Tuoreita, tai pakasteherneitä
1 dl Tuoreita basilikanlehtiä
4 rkl Maustamatonta tuorejuustoketta
1/2 dl Extra Virgin Oliiviöljyä
1 Valkosipulinkynsi
Sitruunalohko
Suolaa ja pippuria
Hienonnettua kevätsipulia

-Ota pakasteherneet sulamaan jääkaappiin jo edellisenä iltana, tai perkaa tuoreet herneet
-Kuori valkosipulinkynsi
-Laita herneet, oliiviöljy, ja tuorejuustoke blenderiin, purista joukkoon valkosipuli ja sitruuna, ja revi basilikanlehdet
-Mausta suolalla ja pippurilla, aja seos tasaiseksi
-Maista, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Jos laitoit liikaa sitruunaa, lisää vähän sokeria
-Lopuksi sekoita löyhästi joukkoon pari ruokalusikallista hienonnettua kevätsipulia, ja tarjoile paahdetun leivän, esim. valkosipulipatongin kera:

Simppeli, Paahdettu Valkosipulipatonki:

1/2 Patonkia
Pari valkosipulinkynttä
Extra Virgin Oliiviöljyä

-Viipaloi patonki n. 1 1/2-2 sentin paksuisiksi viipaleiksi, ja asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille
-Laita uuni lämpeämään 225'C asteeseen
-Kuori valkosipulinkynnet, ja purista ne kuppiin
-Lisää loraus oliiviöljyä, ja sekoita pullasudilla
-Voitele patonkiviipaleet kevyesti valkosipuliöljyllä
-Aseta uunipelti patonkeineen uuniin, toiseksi ylimmälle tasolle, ja paista muutama minuutti kunnes patonkipalojen reunat alkavat ruskistua
-Nosta patonginpalat pois uunista, anna hieman jäähtyä, ja tarjoile tuoreeltaan hernelevitteen kera.

*Leviteohjeesta tulee about 3 dl. Hernelevitteen kanssa kannattaa kokeilla myös ruisleipää, ohjeen mukaan paahdettuna tai paahtamattomana. Myös voileipäkeksit tai hapankorput sopivat tähän :)

Ei kommentteja: