perjantai 5. syyskuuta 2014

Höyrytettyä Tofua Kastikkeessa

1 Silkkitofu (150-200g)

Kastike:
Vajaa 2 rkl Ruokaöljyä
1 tl Seesamiöljyä
2 Hienonnettua tai puristettua valkosipulinkynttä
2 tl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
5 rkl Soijakastiketta
1/2 tl Tummaa riisiviinietikkaa
1/2 tl Sokeria

-Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipuli ja inkivääri ja kuullota hetki. Ei haittaa vaikka valkosipuli saisikin vähän väriä
-Nosta pannu pois levyltä ja lisää seesamiöljy. Sekoita hyvin
-Mittaa loput ainekset sekoituskippoon ja lisää öljyseos. Sekoita hyvin, laita sivuun odottamaan
 
Lisäksi:
Hienonnettua kevätsipulia
Hienonnettua, tuoretta chiliä

-Huuhtele, valuta ja kuivaa tofu, ja höyrytä sitä kuumuuden kestävällä lautasella 5-10 minuuttia:

-Kaada lautaselle kertynyt neste pois, ja kuivaa/ siisti lautanen esim. keittiöpyyhkeellä tai serlalla
-Voit käyttää tofun höyrytyslautasta tarjoiluun, tai liu'uta tofu tässä vaiheessa varovasti tarjoiluastiaan
-Kaada tofulle kastike, ja laita päälle kevätsipulia ja chiliä
-Tarjoile keitetyn riisin kera.

*Tofusta riittää hyvin kahdelle, mutta jos ruokailija on isompiruokainen tai todella nälkäinen, tämä toimii hyvin myös yhtenä annoksena. Tällöin tosua ei tarvitse erikseen siirtää tarjoiluvadille.
Voit myös hyvin valita reseptiin itsellesi suunmukaisinta chiliä, kuten mietoa hollantilaista tai kipakampaa rawittia. Yksi tai kaksi chilipalkoa riittää tähän. Annokselle voi antaa lisäilmettä myös käyttämällä  eri värisiä chilejä.

Ei kommentteja: