maanantai 10. lokakuuta 2011

Syksyinen Kaalivuoka

 Rakastatko kaalia? Jos vastasit myöntävästi, niin tätä kannattaa kokeilla:

1 Keskikokoinen tai pienehkö kurttukaali
4 Keskikokoista porkkanaa
1 Iso sipuli
2-3 Valkosipulinkynttä
1 tl Kuivattua timjamia
Muutama kokonainen musta-, tai maustepippuri
Suolaa
1 rkl Sokeria
n.7 dl Kasvislientä
Öljyä paistamiseen

-Laita uuni lämpeämään 170-200'C asteeseen
-Kuori sipuli, porkkanat ja valkosipulinkynnet
-Huuhtele kaali, ja suikaloi karkeasti
-Paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet karkeasti, ja viipaloi porkkanat
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja paista siinä sipulia ja porkkanoita kunnes sipuli alkaa pehmetä. Mausta kevyesti suolalla paistamisen aikana. Ei haittaa, vaikka kasvikset saisivatkin vähän väriä
-Kumoa kasvikset uunivuokaan, ja lisää pannulle tarvittaessa hieman öljyä
-Kuullota samoin kaalia muutama minuutti, kunnes lehdet alkavat pehmetä, ja mausta suolalla paistamisen aikana
-Lisää valkosipuli ja mausteet vuokaan kasvisten päälle, ja lisää kaali. Sekoittele nostellen, kuin sekoittaisit salaattia, ja kaada vuokaan kasvisliemi:

-Peitä vuoka kannella tai foliolla
-Paista kaalivuokaa uunissa n. 1/2 h, ota vuoka uunista ja sekoita hyvin
-Laita vuoka takaisin uuniin, ja paista vielä 1/2 h
-Tarjoile kaalivuoka riisin tai perunoiden kera. Lisukkeeksi sopivat myös Hernepihvit.

*Tätä vuokaa voit haudutella pidempäänkin, 170'C asteessa parikin tuntia, tai 150'C asteessa 3-4 h. Vuokaan voi lisätä myös muita juureksia, kuten naurista tai lanttua maun mukaan. Kuori, perkaa ja kuutioi juurekset ja kuullota ne pannulla porkkanan ja sipulin kanssa ohjeen mukaan.
Voit myös käyttää muita kaaleja, kuten valkokaalia tai suippokaalia, tai yhdistele eri lajeja, esim. lisää vuokaan kurttukaalin seuraksi vaikka brysselinkaalia ja/tai lehtikaalia.

Ei kommentteja: