keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Kanttarellidon

Ihanat kanttarellit maistuvat myös japanilaisittain:

About 1 l Kanttarelleja
1 Keskikokoinen porkkana
1 Keskikokoinen sipuli
Dashia
4 rkl Soijaa
3 rkl Miriniä
1 rkl Vaahterasiirappia
Suolaa ja Sansho-pippuria
Kasviöljyä paistamiseen
 
Lisäksi:
Keitettyä riisiä neljälle
Sitruuna

-Sekoita soija, mirin ja vaahterasiirappi kipossa
-Perkaa kanttarellit, ja leikkaa ainakin isoimmat sienet puoliksi tai neljään osaan. Pienet voi laittaa ruokaan kokonaisina
-Kuori ja suikaloi sipuli ohuelti, kuori ja suikaloi porkkana
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja kuullota siinä sipulia kunnes se pehmenee. Käännä levy pienemmälle
-Lisää porkkana ja sienet, sekoita hyvin, ja kaada päälle dashia niin että ainekset melkein peittyvät
-Lisää myös soijaseos, sekoita hyvin, ja hauduttele miedolla lämmöllä kunnes n. puolet nesteestä on haihtunut
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Leikkaa sitruuna lohkoiksi
-Annostele keitetty riisi annoskulhoihin, ja lusikoi päälle kanttarelliseosta ja lientä. Ripottele pinnalle hieman sanshoa, ja tarjoile tuoreeltaan sitruunalohkon kera. Sitruunalohkosta on tarkoitus puristaa kevyesti mehua annoksen päälle

*Annoksen seuraksi, riisin päälle sopii hyvin myös tofupihvi. Kaunista vihreää annokseen saat esim. vihannekrassilla tai höyrytetyillä herneillä, tai koristele annos halutessasi hienonnetulla, tuoreella kevätsipulilla :)

Ei kommentteja: