keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Köyhäilypotut

Halpaa, herkullista, ja hävyttömän helppoa ;D

Muutama peruna
Suolaa

-Pese ja harjaa perunat hyvin puhtaiksi. Laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Leikkaa perunat ensin pitkittäin puoliksi, ja sitten kumpikin puolikas neljään osaan lohkoiksi (pienet tai kapeat perunanpuolikkaat voi leikata kolmeen osaan)
-Levitä perunat leivinpaperille uunipellin päälle, mielellään kuoripuoli alaspäin, ja sirottele perunoille kevyesti suolaa
-Laita pelti uuniin ja paista perunalohkoja keskitasolla puolisen tuntia, kunnes ne tuntuvat kypsiltä (kokeile hammastikulla)
-Käännä lämpö 225'-250'C asteeseen ja paista kunnes perunat saavat vähän väriä
-Nosta pelti uunista, ja sirottele perunoille vähän lisää suolaa
-Köyhäilypottujen köyhäilylisukkeeksi sopii tietenkin ketsuppi :)

*Nimi ei perunaa pahenna, tämä on yksinkertainen, superhelppo ja ennen kaikkea edullinen naposteluruoka, jota kannattaa kokeilla vaikkei ruoanlaittotaidoissasi muuten olisikaan kehumista. Köyhäilypottuja "rikastuttamaan" sopii esim. Jogurttikastike, Majoneesi (maustettuna tai ilman) tai vaikka Pesto- tai Chilidippi.

Ei kommentteja: