maanantai 19. syyskuuta 2011

Zha Doufu

400g Friteerattua tofua
n.250g Tuoreita pavunituja
Pieni kourallinen kuivattuja tiikerililjan nuppuja
1 Iso porkkana
Pari kevätsipulinvartta
2 Valkosipulinkynttä
1 Chilipalko
1 rkl Guilin chilikastiketta
2 tl Fariinisokeria
1 rkl Soijaa
Tilkka vettä
Suolaa tarvittaessa
Öljyä paistamiseen

Suurus:
1/2 dl Kylmää vettä
1 rkl Maissisuurustejauhoja

-Laita nuput likoamaan veteen vaikka jo edellisenä päivänä. Leikkaa kova kantaosa pois ja puristele nuput kevyesti kuiviksi
-Kaada pavunidut siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta
-Suikaloi porkkana, hienonna valkosipuli ja pilko kevätsipuli karkeasti
-Öljyä kätesi ja perkaa ja hienonna chilipalko
-Paista tofuihin vähän väriä kuivalla pannulla (Et tarvitse öljyä, sillä friteerattu tofu on yleensä rasvaista). Nosta tofut sivuun
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, lisää valkosipuli ja chili, ja kuullota niitä hetki kunnes seos tuoksuu
-Lisää porkkanat, pavunidut, ja liljannuput, sekoita
-Lisää pannulle tofu, kevätsipuli, sokeri, chilikastike ja pikku tilkka vettä. Sekoita hyvin
-Mausta ruoka vielä kevyesti soijalla ja lisää suurus. Sekoita hyvin
-Tarjoile keitetyn riisin kera

*Zha Doufu tarkoittaa friteerattua tofua chilikastikkeessa. Itse suosin Guilin chilikastiketta, mutta myös muita kiinalaisia chilikastikkeita (esim. Douban djan, Hong yau douban, tai Sichuan dan dan) kannattaa kokeilla. Jos tulisuus pelottaa, voit laittaa kastiketta vähemmän. Ole varovainen suolan kanssa, sillä kiinalaiset chilikastikkeet ovat usein hyvin suolaisia.
Tähän ruokaan käytin valmiiksi friteerattua tofua aasialaisen kaupan kylmäaltaasta, mutta tofun voi myös friteerata itse. Pakastetofu kannattaa ottaa sulamaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Jos sinulla ei ole tuoreita ituja, voit hyvin käyttää tähän myös pakastettuja-, tai tölkki-ituja.

Ei kommentteja: