perjantai 10. kesäkuuta 2011

Agedashi-Tofu

Eli Age-tofu. Tämä herkku vaatii vähän laittoa, mutta maistuu taatusti :)

1 Pala (300-350g) silkkitofua
Maissitärkkelystä tai perunajauhoa
Kasviöljyä paistamiseen
 
Kastike:
1 1/2 dl Dashia
1/2 dl Soijakastiketta
1/2 dl Mirinä

Lisäksi:
Hienonnettua kevätsipulia
Raastettua retikkaa tai Raastettua inkivääriä tai suikaloitua garia
Rouhittua chiliä tai mustapippuria

-Valmista ensin kastike: Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan tai laakealle pannulle, ja kiehauta
-Nosta kattila levyltä ja käännä levy pois päältä
-Sekoittele kastiketta kunnes poreilu lakkaa, ja käytä kattilaa välillä lämpimällä levyllä ettei kastike jäähdy
-Voit kääntää levyn lopulta miedolle lämmölle jotta se pysyy kuumana mutta kastike ei kiehu. Kuumenna kastiketta sekoitellen kunnes se hieman sakenee

-Valmista tofu: Huuhtele, valuta ja kuivaa tofu (voit hoitaa tuon kastikevaiheen tofun valustuessa)
-Leikkaa tofu neljään-kuuteen palaan
-Lusikoi laakealle lautaselle vähän tärkkelysjauhoa
-Kaada pannulle runsaasti öljyä ja kuumenna
-Pyörittele tofut kauttaaltaan jauhoissa ja laita varoen öljyyn paistumaan. Kääntele tofuja paistamisen aikana niin, että jokainen sivu ruskistuu

-Hienonna/suikaloi/raasta lisukkeet samalla kun tofu ruskistuu
-Nostele valmiit tofut annoskulhoon (2 palaa per annos) ja kaada päälle vähän kastiketta. Lisää tofujen päälle kevätsipulia, retikkaa tai inkivääriä ja viimeistele pippurilla
-Tarjoile tuoreeltaan.

*Ole varovainen käsitellessäsi tofua. Silkkitofu murtuu tavallista tofua helpommin. Kokeile myös tavallisella tofulla.
Kata pöytään myös erikseen kevätsipulisilppua ja garia, josta ruokailijat voivat ottaa lisää lisukkeita mielensä mukaan. Joo, yleensä kastiketta kaadetaan annokseen enemmän, mutta koska en tykkää kalastella tofunmurusia liemestä, aloitan pienellä kastikemäärällä ja lisäilen sitä ruokaan tarvittaessa. Katan siis kastikkeenloput tarjolle pikku kannussa. Kermanekka sopii tarkoitukseen oivallisesti. Laita alle lasinalunen pisaravalun varalta :)

Ei kommentteja: