torstai 15. maaliskuuta 2012

Keltainen Keitto

1 1/2 l Kasvislientä
1-2 Keskikokoista sipulia
4 Valkosipulinkynttä
2 Keltaista paprikaa
2-3 Porkkanaa
1 Pieni palsternakka
n.50-100g Juuriselleriä
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Kurkumaa
Suolaa ja pippuria
Tilkka hyvää chilikastiketta
Öljyä paistamiseen
 
Lisäksi:
Persiljasilppua ja Patonkia

-Huuhtele, perkaa ja paloittele paprikat
-Perkaa ja kuori juurekset, sipulit ja valkosipulinkynnet, kuutioi kaikki kasvikset
-Kuumenna pannulla tai kattilassa tilkka öljyä kuullota kasviksia hetki
-Laita puolet kasviksista blenderiin, ja soseuta liemitilkan kanssa. Kaada kattilaan. Käsittele samoin loput kasvikset
-Lisää kattilaan loppu liemi, ja mausta paprikajauheella, kurkumalla, suolalla ja pippurilla (lisää kurkumaa mikäli haluat vielä keltaisempaa keittoa) ja hauduttele keittoa miedolla lämmöllä n.1/2 tuntia
-Mausta valmis keitto chilikastikkeella  ja tarjoile persiljasilpun ja patongin kera.

Ei kommentteja: