keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Maukas kaalipannu

500g Savoijinkaalia
2 Sipulia
2-3 Porkkanaa
1 Sellerinvarsi
2 Valkosipulinkynttä
Muutama kokonainen maustepippuri
1 tl Kuminansiemeniä
1 rkl Kuivattua timjamia
1 rkl Kuivattua meiramia
3 rkl Fariinisokeria
Suolaa
Vettä tai Kasvislientä
Öljyä paistamiseen

-Huuhtele ja perkaa vihannekset. Suikaloi kaali ja sipulit, viipaloi selleri, porkkana, ja valkosipulinkynnet
-Kuumenna laakealla pannulla tilkka öljyä, ja kuullota siinä valkosipulia ja vihanneksia muutama minuutti. Mausta suolalla paistamisen aikana
-Kun neste alkaa irrota, kaada pannulle niin paljon vettä tai lientä, että kaali nippa nappa peittyy
-Lisää mausteet ja sekoita hyvin
-Hauduta ruoka miedolla lämmöllä kannen alla n.1/2 -1 h, kunnes kaali ja porkkanat ovat pehmeitä
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa. Tarjoile.

*Voit käyttää tähän myös kiinankaalia tai kerä- eli valkokaalia. Lisukkeesi sopii hyvin ruisleipä, jälkiruoaksi vaikka kuutamokiisseli tai hedelmäsalaatti.

Ei kommentteja: