keskiviikko 8. elokuuta 2012

Banaaninaamio hiuksille

Jopa ylikypsille hedelmille löytyy tarvittaessa käyttöä.. Tämä simppeli kotikonsti sopii kuluneille ja karheille hiuksille ja antaa kiiltoa ja ryhtiä. Soveltuu hyvin vaurioituneiden hiusten hoitoon esim. värinpoiston tai vaalennuksen jälkeen.

Pari viikkoa huoneenlämmössä muhinut bansku näyttää näin herkulliselta. Yök. Yleensä tällaiset laitetaan biopussiin sen kummempia ajattelematta, mutta kierrätyshän on tunnetusti päivän sana :)
Yhteen hiusnaamioon tarvitset:

Yhden ylikypsän (mitä kypsempi sen parempi) banaanin
1 tl omenaviinietikkaa
1-2 rkl manteliöljyä
Sekoitusastian ja haarukan
Hiusklipsin
Serlaa tai WC-paperia

-Kuori banaani sekoitusastiaan, ja sekoita haarukalla tasaiseksi mössöksi
-Lisää etikka ja öljy. Sekoita kuohkeaksi

-Kastele ja pyyhekuivaa hiukset
-Levitä banaanimössö tasaisesti hiuksiin, etenkin kuiviin latvoihin
-Kerää hiukset päälaelle kevyeksi nutturaksi ja kiinnitä klipsillä. Jos hiuksesi ovat lyhyet, kääri hiusrajaan pari leveää suikaletta muovipussia (tai vanhaa t-paitaa), estämään hiusten roikkuminen kasvoilla.
*Hiusnaamio voi hieman valua, joten kannattaa taitella pitkästä suikaleesta talouspaperia vyöte pään ympäri hiusrajaan

-Anna hoidon vaikuttaa 20-30 minuuttia
-Huuhtele banaanimössö hiuksista haalealla vedellä, mielellään suihkussa. Voit myös harjata tai kammata hiuksia kevyesti veden alla, jolloin mahdolliset banaanikokkareet irtoavat. Tämän vuoksi kypsin banaani on paras. Se muhentuu tasaisimmaksi musuksi, eikä kokkaroidu :)
-Huuhtelun jälkeen pese ja käsittele hiukset tavalliseen tapaan

Ennen ja jälkeen. Valitettavasti "Jälkeen" kuvaa otettaessa aurinko meni pilveen (kuinkas muutenkaan), ja tuli vähän pimeä kuva ;(

*Tuunausvinkkeinä mainittakoon, että mikäli haluat kirkastaa ja vaalentaa hiuspohjaa, lisää naamion joukkoon 1/2 sitruunan mehu.
Manteliöljyn sijaan voit kokeilla hiusnaamioosin esim. Rypäleensiemen-, aprikoosinkivi-, kookos-, risiini-, tai jojobaöljyä.

Banaaninaamio Kasvoille:
Ylikypsä banaani on monikäyttöinen, lisää muusattuun banaanin yksi kananmunankeltuainen, ja jos kaapista löytyy, 1 tl glyseriiniä (=Glyseroli), sekoita tasaiseksi ja saat kasvonaamion suurihuokoiselle, kuivalle iholle.

Ei kommentteja: