torstai 2. kesäkuuta 2011

Spagetti Primavera

n.250g Spagettia
1 Rasiallinen herkkusieniä
1 Pieni broccoli
5-8 Vihreää, tuoretta parsaa
1 Porkkana
2 dl Herneitä (pakaste käy hyvin)
1 Iso sipuli
2-4 Valkosipulinkynttä
2 dl Kaurakermaa
1/2 dl Hienonnettua, tuoretta basilikaa
Suolaa ja pippuria
1 rkl Ravintohiivahiutaleita

Lisäksi:
Öljyä paistamiseen
Vettä keittämiseen
Basilikanoksa tai pari koristeeksi

-Ota herneet huoneenlämpöön sulamaan
-Keitä pasta kypsäksi, siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja laita odottamaan
-Pese ja perkaa vihannekset. Pilko broccoli sopiviksi nupuiksi ja paloiksi, suikaloi porkkana ja sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet
-Leikkaa parsojen tyvestä sitkeä osa (n.2-3cm) pois, ja leikkaa nuppuosa talteen. Kuori parsanvarret, leikkaa kolmeen osaan ja laita ne mietoon suolaveteen likoamaan (näin parsa ei pääse tummumaan)
-Viipaloi isoimmat sienet, pienet voi vaan leikata puoliksi
-Kaada kattilaan vettä, mausta suolalla. Kun vesi kiehuu, lisää broccoli, porkkana, herneet ja parsa. Keitä pari-kolme minuuttia, siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä
-Kuumenna tilkka öljyä korkeareunaisessa pannussa tai wokissa
-Lisää valkosipuli ja sipuli. Kuullota kunnes sipuli pehmenee
-Lisää sienet pannulle, paista pari minuuttia
-Lisää esikeitetyt vihannekset, sekoita paistaen kunnes vihannekset lämpenevät
-Kaada pannulle kerma, hauduttele seosta muutama minuutti
-Mausta suolalla ja pippurilla, lisää ravintohiivahiuteleet ja basilikasilppu, sekoita
-Kaada lopuksi pannulle valutettu pasta sekoita hyvin

*Tarjoile vaikkapa patongin kera. Primaveran nimi tarkoittaa kevättä, eli ruoan nimi olisi suomennettuna Kevätpasta. Molempi parempi. Pasta Primavera on klassinen kasvispasta, johon voit lisäillä kasviksia (papuja, pinaattia, purjoa, kesäkurpitsaa..) maun mukaan. Voit myös jättää pois kasvikset joita sinulla ei satu olemaan käsillä. Tästä reseptistä lienee siis joka kokilla oma versionsa, perus-primavera kasvikset ovat vain broccoli, parsa ja herneet :)
Ravintohiiva lisää pöperön ruokaisuutta, mutta sen voi myös halutessaan jättää pois.

Broccolin varsiosan voi kuorittuna höyryttää esim. suikaleina lämpimän ruoan lisukkeeksi, tai hyödyntää vaikkapa ihaniin kasviskuvioihin ;) 

Ei kommentteja: