torstai 12. elokuuta 2010

Kasvisjambalaya

n.200g Härkäpapuja, tai isoja valkoisia papuja (säilyke)
1 Iso sipuli
3 Valkosipulinkynttä
1 Punainen paprika
1 Vihreä paprika
2 Sellerinvartta
1 tlk (n.500g) Tomaattimurskaa
2 Laakerinlehteä
1 rkl Chipotle-chilikastiketta
1 rkl (miel. savustettua) Paprikajauhetta
2 tl Kuivattua timjamia
2tl Oreganoa
Suolaa ja pippuria
Vettä
Öljyä paistamiseen
n.1/2 dl Tummaa rouxia

-Huuhtele pavut, laita sivuun
-Pese ja perkaa vihannekset, paloittele paprikat ja sipuli, viipaloi sellerinvarret ja hienonna valkosipulinkynnet
-Kuulota valkosipulia ja sipulia tilkassa öljyä, tosin ei haittaa jos sipuli hieman ruskistuu.
-Lisää paprikat ja selleri. Paista muutama minuutti kunnes vihannekset hieman pehmenevät
-Kaada joukkoon tomaattimurska ja huuhtele tölkki pannulle tilkalla tai parilla vettä
-Lisää pavut, ja laakerinlehdet, vähennä lämpöä, lisää mausteet ja hauduttele sekoitellen n. puoli tuntia kunnes valtaosa nesteestä on haihtunut. Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Lisää lopuksi joukkoon roux, ja sekoita hyvin

*Tarjoile keitetyn riisin tai ciabatta-leivän kera. Mikäli sinulta löytyy tuoretta chiliä, voit tietenkin lisätä myös sitä mukaan :)
Mikäli käytät kuivattuja papuja, laita ne kylmään veteen likoamaan jääkaappiin yön yli, ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Yleisohjeella papuja keitetään 1-2h miedossa suolavedessä, siivilöidään kylmällä vedellä ja käytetään ruoanlaittoon.

Ei kommentteja: