perjantai 1. tammikuuta 2010

Kasvis-pastavuoka

n.400g Suunmukaista kuviopastaa (tässä minipenneä)
n.200g Tuoreita herkkusieniä
1 Iso sipuli
2-4 Valkosipulinkynttä
1 Keltainen tai punainen paprika
2-3 dl Herneitä
1 tlk (n.500g) Tomaattimurskaa
1/2 dl Tuoretta, hienonnettua basilikaa
1 tl Oreganoa
1 rkl Sokeria
200g Silkkitofua
1 dl Ravintohiivaa
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen

Kuorrutukseen:
Korppujauhoja
1 dl maunmukaista juustoketta raasteena

-Keitä pasta nippa nappa kypsäksi (eli al dente)
-Laita uuni lämpeämään 175'C asteeseen
-Pastan kiehuessa kiehauta tofu, valuta ja jäähdytä
-Perkaa kasvikset, viipaloi herkkusienet, suikaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet karkeasti, ja kuutioi paprika
-Murustele tofu hienoksi, kuivaa tarvittaessa keittiöpyyhkeellä taputellen, ja laita sivuun
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja kuullota siinä sipulia ja valkosipulia, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi
-Lisää pannulle sienet, ja paista muutama minuutti. Lisää paprika ja tomaattimurska, huuhtele purkki pannulle tilkalla vettä
-Vähennä lämpöä, lisää yrtit ja mausteet ja hauduttele kastiketta kunnes neste hieman haihtuu ja kastike sakenee
-Lisää lopuksi herneet, tarkista suola (muista että pasta keventää suolan makua), ja nosta kastike sivuun

-Kaada pasta kastikkeen joukkoon, lisää tofumurut ja ravintohiiva, ja sekoita.
-Kaada pastaseos voideltuun uunivuokaan, tasoita hyvin, ja peitä foliolla
-Paista 175'C n.40 minuuttia. Poista folio, kuorruta korppujauhoilla ja juustokeraasteella ja paista vielä 20 min, kunnes kuorrutus saa väriä.

*Tämä on todella täyttävää pöperöä. Hyvää vaikka talkooporukalle. Tarjoa lisäksi patonkia ja salaattia :)

Ei kommentteja: