keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Halloween 2011

Heipähei ja vieläkin terveisiä vuotuisista Halloween-juhlistani :) Ajattelin laittaa paremmalla ajalla hieman kattavamman postauksen vuotuisista juhlistani 31.10. Tänäkään vuonna en juhlinut kotonani, vaan mieheni luona, sillä kämppäni on melko pieni. Valmistelut aloitetaan jo pari päivää ennen siivoamalla ja koristelemalla, leipomalla ja kokkaamalla. Ostoksiakin siis riittää.
Tämän vuoden komeat lyhtymateriaalit, Kaskinauris ja Lanttu löytyivät Hakaniemen Kauppahallin luomumyymälästä:

Lanttu oikealla, nauris vasemmalla, keskimmäinen lyhty on keraaminen, ja takavuosien löytöjä Tiimarista :) Lyhdyt kaiversin Halloween aamuna, mutta siirrytään eteenpäin:
Pöydästä löytyi tänä vuonna maissilastuja, salsaa ja ykädippiä (resepti myöhemmin), paahdettuja kurpitsansiemeniä, "homeista" patonkia ja aivopateeta salaattipedillä, sisälmyksiä ja nakkisormia :) Nakkeja lukuunottamatta kaikki ruoat olivat sopivia kasvissyöjille.
Kaikki pöydän antimet eivät ole sataprosenttisesti omaa käsialaa, vaan olen vuosien varrella seuraillut aktiivisesti amerikkalaisen Halloween-taiturin, Brittan sivuja. Reseptit ovat yksinkertaisia, inspiroivia, ja ne on helppo muuttaa omaan makuun, tai allergioihin sopiviksi.

Kuvan sisälmykset ovat siis oikeasti Tandoorimaustettua couscousia taikinakuoreen leivottuna. Verisuonet maalasin pitkon kylkeen punaisella elintarvikevärillä. Sydän syntyi paahdetusta paprikasta jolle valmistin yrttimarinadin, ja munuaiset ovat soijamarinoidusta mozzarellajuustosta :)

Aivomuotissa syntyi herkkusienilevite patonginpaloille jotka koristelin homeisen näköisiksi elintarvikevärillä, ja paahdoin pikaisesti uunissa. Pöydän pikku mönkiäiset ovat muovia, ja löytyivät Tiimarista.

Ohoh, en kerennyt laittaa ketsuppidippiä nakkisormikippoon ennen kuvausta ;D Nakkisormet ovat siis sormen pituisiksi leikattuja nakkeja, joihin tein pienet viillot rystysten kohdalle, ja leikkasin kynnen muotoisen palan pois nakin päästä (hei, et kai sinäkään syö sormia jos niissä on vielä kynnet tallella?!?). Paistoin nakit pikaisesti uunissa (250'C) lähellä vastuksia ja viimeistelin sormet juustotikun pätkillä:

Makeiden osastolta löytyi taas boolia, karkkia, luukeksejä ja hyytelösilmiä. Makeispöydän söpö irvikissa löytyi Tiimarin alennuksesta. Maalit olivat halkeilleet ja patsas oli kulunut, mutta pienellä hiekkapaperin palalla ja uudella maalikerroksella teki jo ihmeitä :)

Vuoden boolissa oli tänä vuonna karpalolimonadia ja musta-aronia mehua (ja alkoholia).
Kuvia tuli napsittua paljon, mutta postauksesta tulisi superpitkä jos julkaisisin kaikki yhteen pötköön. Niinpä valitsin ankaran karsinnan jälkeen lopetukseksi pari kuvaa. Ensin esillä teidän Site Admin, snaps ginger:

Ja toinen kuva vain meistä tytöistä :)

Vasemmalta oikealla: Ensin noitasisareni Leena-Geisha, jonka komea paperivarjo ei tullut kuvaan. Minä ihmissuteilen tuossa keskellä, kolmantena liki varjoihin hukkuva, Living Dead Girl-Heidi hyvin, hyvin, mustissa, sekä viimeisenä ystäväni Milla hyvin pirullisessa kuosissa.
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin ;)

5 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Piuuu! Kyllä oli ruoka herkkua jos voinen sanoa. Ja ihan hirveän hienosti valmistettu. Itse kärvistelen mitä teen ruuaksi vieraille, mutta kaipa mä jotain keksejä ainakin saan aikaseksi kheh! XD

TiinaTonttu kirjoitti...

Ihanat sapuskat, oi kun jaksaisi joskus itekin värkkäillä! Ja muumiokoirat oli myös loistavia :D

henni kirjoitti...

Aivan ihanat sapuskat :) Meillä jäi tänä vuonna aivomuotti vaille käyttöä kun ei keksitty minkämoisen hyytelön siihen tekisi. Pannacotta oli vähän ömm.. ällömakeaa :P

Ville Kuusela kirjoitti...

Nyt täytyy kyllä sanoa, että kyllä on teillä ollut laadukkaan oloinen ja hauskan näköinen Halloween-herkkupöytä =D

jendina kirjoitti...

Noi sorminakit on aika ällöttäviä :DDD