torstai 30. kesäkuuta 2011

Omenainen Grillikastike

2-4 Omenaa (vähän koosta riippuen)
1 dl Ketsuppia
3/4 dl Fariinisokeria
1 Iso sitruuna
2-3 Valkosipulinkynttä
1 tl Paprikajauhetta
1/2 tl Kanelia
Ripaus jauhettua kuminaa
Suolaa ja pippuria

-Purista mehut sitruunasta, ja laita puolet mehusta blenderiin
-Kuori, perkaa ja paloittele omenat yksi kerrallaan blenderiin. Soseuta. Lisää omenanpaloja kunnes sinulla n. 2 1/2 dl omenasosetta
-Lisää blenderiin valkosipulinkynnet ja loppu sitruunamehu. Soseuta tasaiseksi
-Kaada omenasoseseos ja loput ainekset laakealle pannulle ja kiehauta.
-Alenna lämpöä ja hauduttele hiljalleen n. 15-20 minuuttia, kunnes sokeri on täysin liuennut ja koostumus tuntuu sopivalta
-Käännä levy pois päältä ja anna kastikkeen jäähtyä rauhassa
-Kaada valmis, jäähtynyt kastike sopiviin pulloihin tms. purnukoihin, ja säilytä jääkaapissa

*Herkullinen grillikastike sopii mainiosti kaikenlaisille grillattaville, kuten kasviksille (esim. kesäkurpitsa ja munakoiso), sienille, tofulle, ja seitanille, sekä mausteeksi että marinointiin.
Ohjeesta tulee n. 1/2 litraa kastiketta. Mikäli haluat vähemmän soosia, puolita annetut ainesmäärät, ja jos enemmän, suosittelen valmistusta tällaisissa pienemmissä erissä. Kastike säilyy purkitettuna jääkaapissa n.1 kk.
Valitse maun mukaan hapahkoja tai makeita omppuja, itse suosin makeaa Pink Lady- tai Jonagold-lajiketta. Jauhoisia talviomenoita kannattaa välttää, mausteet peittävät liikaa miedon omenan makua. Tähän voit kokeilla myös kaupan valmista omenasosetta, mutta ei hilloa; se on usein liian makeaa. Ketsupin tässä voi korvata myös tomaattipyreellä, jolloin puolet riittää. Lisää vähän vettä niin saat desin tomaattisosetta :)

Ei kommentteja: