tiistai 28. elokuuta 2012

Soijarouhepihvit

Noidankodon keittiössä valmistui tällä kertaa hämäävän kanaisia pihvejä, jotka eivät onneksi ole broileria nähneetkään :)

8 Kpl

2 dl Vaaleaa soijarouhetta
1 dl Korppujauhoa
1 Keskikokoinen sipuli
2-3 Valkosipulinkynttä
1 rkl Maissitärkkelys-, tai perunajauhoa
1 rkl Vaahterasiirappia
1 tl Suolaa tai yrttisuolaa
Mustapippuria myllystä
Ripaus curryjauhetta
Öljyä paistamiseen
5 dl Kasvislientä keittämiseen
1 rkl Balsamiviinietikkaa

-Kuumenna kattilassa kasvisliemi, lisää viinietikka ja soijarouhe. Keittele rouhetta about 10-15 min, kunnes rouhe on pehmeää. Siivilöi rouhe, ja anna sen hetki valustua ja jäähtyä
-Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, ja kuumenna pannulla tilkka öljyä
-Kuullota sipulia ja valkosipulia kunnes seos pehmenee ja muuttuu läpikuultavaksi
-Laita sipuliseos sekoituskulhoon ja lisää korppujauho ja keitetty soijarouhe. Sekoita haarukalla
-Lisää maissitärkkelys, vaahterasiirappi ja mausteet
-Vaivaa seos tasaiseksi taikinaksi, tarkista suola maistamalla, ja lisää tarvittaessa
-Anna valmiin taikinan tekeytyä n. 15 min. Jos taikina tuntuu löysältä, vaivaa vähän kerrallaan joukkoon korppujauhoja kunnes saat kiinteän, muotoiltavan taikinan
-Jaa taikina kahdeksaan osaan, ja muotoile taikinasta kevyesti kostutetuin käsin pihvejä

-Kuumenna pannulla öljyä, ja paista pihvejä kummaltakin puolelta n. 4-5 minuuttia, ja käännä kerran paistamisen aikana.

*Jos käytät suolattua kasvislientä, et tietenkään tarvitse niin paljon suolaa taikinaan. Suosittelen tähän (ja oikeastaan kaikkiin vegepihveihin,) tarttumattomalla pinnoitteella päällystettyä pannua.

Ei kommentteja: