torstai 9. heinäkuuta 2015

Kyseenalaista Kuvakauppaa

Laitetaanpas tähän väliin varoituksen sana:
Törmäsin ystäväni kautta sivustoon, joka nappaa luvatta ihmisten blogi-, yms. kuvia sivuilleen, ja myy niitä eteenpäin julisteina (kyllä, myy, rahasta). Koska itse olen luvattomia kuvalainauksia ja -varkauksia vastaan, ajattelin levittää tietoa täälläkin.

Sivusto on nimeltään Wallpart.com, joka on ainakin Facebookissa onnistunut herättämään toiminnallaan närää monessa bloginpitäjässä. Wallpartin kuvavarkauksien joukossa on otoksia monilta suomalaisiltakin blogeilta, eikä sivusto tunnu välittävän tekijänoikeuksista, saati vesileimoista kuvissa, vaikka sivun "Terms of Service" muuta väittääkin. Netistä löytyy myös vastavetoomus, eli jos omia kuvianne on näpistetty, googlettakaahan "Remove wallpart.com".

Oma lehmä ei täällä ole vielä ojassa, sillä en ole omiin kuviini tuolla sivulla törmännyt, tosin käsittääkseni blogikuvien pitäisi olla tietyn kokoisia että ne kiinnostaisivat tätä näpistelijäsivustoa. Myös sivunsisäinen haku kuville on hieman suppea, eikä sivustolta löytyviä kuvia pääse selaamaan sivustolla erikseen ilman hakua, tai en ainakaan ole löytänyt miten se tapahtuu.

Wallpartin toiminta herättää netissä keskustelua, ja firman leväperäisyyttä on pohdittu kattavasti mm. Kotakun sivulla.

Anyway, olkaahan tarkkana, kanssabloggaajat o_O

Ei kommentteja: