tiistai 31. maaliskuuta 2015

Itkeäkö vaiko nauraa?

Mitähän taas pitäisi ajatella? Törmäsin tällaiseen, esite tai mainos, mikä tuo nyt on:

http://saimaansivu.fi/resources/public//saimaansivu/pdf-ohjeet/Kirkonvarkaus_Laatu&Ymparisto-ohje.pdf

Sivulla 20 komeilee tuttu kuva haapapuusta, se kun on poimittu vanhasta Haapa-postauksestani. Aika hienoa, eikö, ihan virallisessa, hienossa esitteessä on mukana omia kuvia, öhöm. Ei siinä kuitenkaan vielä kaikki, esitteen lopussa mainitaan kuvalinkit, joista löytyykin blogini osoite:

"110. Kuvan osoite: 4.bp.blogspot.com/-Cc0IIYL7sxg/Uod-OXcRm9I/ AAAAAAAAF_M/GAP1W0TBMjc/s320/HaapaRunko.jpg
Sivusto: noidankoto.blogspot.fi/2011/04/haapa-populus.html sivustolla sanotaan että lupa pitää pyytää kuvan käyttämiseen"

Tuo viimeinen lauseke vähän ihmetyttää, sillä minulta ei ole kysytty minkäänlaisia lupia tuon kuvan käyttöön, puhumattakaan, että kuvasta on myös röyhkeästi rajattu pois alkuperäislähde eli blogini osoite.

Täsmennettäköön siis vielä, kun olen tuosta kuvakopioinnista ennenkin puhunut, että en suinkaan tarkoita kuvankopiointikiellollani mitään tuollaista. Ei ole "ok" kopioida minulta kuvia luvatta, vain, että sitten siinä linkissä mainittaisiin että kuvan kopiointi k.o. sivuilta ilman lupaa on kielletty. Sanoo kai sen jo järkikin?
Tämä on vaan niin surkuhupaisa astetelma.. pyörittelen päätäni ja naamapalmuilen..
Kuvani "lainannut" taho (ja vieläpä suhteellisen virallinen sellainen) on siis selkeästi tutustunut blogiini tietääksen, että blogikuvakopiointiin pitää ainakin kysyä lupa, ja päättää kuitenkin olla tekemättä niin, mainiten kuvalähteessään ohimenen ettei "kuvaa saa kopioida blogilta ilman lupaa". Onko älykkyysosamäärät taas jotenkin radikaalisti tippuneet, vai?

Mites lukijani, mietin, kannattaisiko tuonne Kirkkovarkauteen ottaa asian tiimoilta yhteyttä? Tai ennen kaikkea, mihinkä tuosta nyt sitten pitäisi mainita, Projektipäällikölle? Mikkelin kaupungille? o_O

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Et oo näköjään ollu ainut jonka blogilta kuvia on tohon laitettu. Mitähän ne mahtaa asiasta olla mieltä...

Aconitum kirjoitti...

Kaikki eivät välttämättä tiedä että kuviaan käytetään muissa yhteyksissä. Jotkut sallivat sen, ja loput luulevat että bloggaajana pyyntöäsi olla kopioimatta kuviasi kunnioitetaan.