torstai 1. tammikuuta 2015

Vuodenvaihdetta

Huomenta, ja Hyvää 2015 kaikille :)
Näin jäi jälleen taakse yksi vuosi, ja uusi käynnistyi.

Vuoden 2014 suosituimmaksi postauksiksi nousivat viime vuonna, yllättävää kyllä, keittiöniksipostaus Siementen ja Pähkinöiden Paahtaminen (3662 osumaa) sekä herkullinen kasvislisuke Keitetty tai Höyrytetty Broccoli. (3632 osumaa). Pidän tuloksia kummallisina, sillä vaikka olen esitellyt blogillani paljon oudompiakin asioita joista voi olla vaikea löytää tietoa muualta, niin sitten arkipäiväinen, kaikille tuttu keittiöniksi kiilaa luetuimpien kärkeen o_O Positiivista tosin on, kuinka paljon muutkin tykkäävät parsakaalista, ja yksinkertainen resepti on suosittu ;D

Mainittuja postauksia suositumpia ovat olleet ennustusasioihin liittyvät postaukset Pelikorteista Katsominen ja Tinan Valaminen, joka kirii kärkisijoille aina viimeistään näin vuodenvaihteen molemmin puolin.
Mikä mahtavinta, koin vihdoinkin saaneeni tunnustusta myös ruokabloggaajana, sillä ensimmäinen ruokablogi, Mämmi, linkitti Noidankodon blogilistalleen, jee!! Mämmi on pääasiassa suomalaisiin perinneruokiin keskittynyt vegaaniruokablogi, joka on kirjoitettu englanniksi. Kannattaa vilkaista :)
 
Ruokaan liittyen moni lienee huomannutkin, etten ole enää Etsi Resepti - yhteisön jäsen. Minusta oli tietysti mukavaa päästä ruokasivu-hakuun mukaan, mutta koska blogillani on paljon muutakin kuin ruokareseptejä, lopetin lopulta jäsenyyteni kun Etsi Resepti ei tehnyt eroa ruokareseptien, kotikosmeettisten reseptien, tai maagisten reseptien välillä. Ajattelin, mitä tapahtuisi jos joku majoneesireseptiä etsittyään törmäisikin hiusmajoneesireseptiini, ja keksisi käyttää sitä elintarvikkeena o_O
Samoin maagisia reseptejäni ei ole tarkoitettu, vaikkapa välipalapöytään. Jotta erehdyksiltä vältyttäisiin, poistuin sivustolta.

Vieraita blogilla

Olen saanut menneenä vuonna jälleen mukavasti palautetta monista asioista. Esimerkiksi ruokaosioita kommentoidaan jo selkeästi rohkeammin kuin edellisinä vuosina. Palaute on pääasiassa positiivista, muutamia venkoilijoita lukuunottamatta. Olen blogini syntymästä lähtien pyrkinyt olemaan mukava ja kohtelias teille kaikille, mutta se ei ole joka iikalle tuntunut riittävän, ja sitten valitetaan kun härnätään minua niin pitkään että sanon pahasti. Kaikkia ei voi miellyttää, enkä jokaisen asennevammaisen vänkääjän kohdalla edes jaksa yrittää. Käytöstavat ovat lisäksi ilmaisia myös sinulle. Hyvä netiketti, parempi mieli, ja jos ei kelpaa, painukaa muualle meuhkaamaan :)

Kahdensadan lukijan raja ei valitettavasti mennyt rikki viime vuonna, mutta on ollut hauska huomata että vaikka keskitynkin blogillani pääasiassa wanhoihin asioihin ja perinteisiin, jaksaa blogisisältöni kaikesta huolimatta kiinnostaa nykyihmisiä, ja blogiini on viitattu linkkeinä erilaisissa lähteissä. Vähän ikävämpää taas on että blogisisältöäni on käytetty myös ilman lupaa. Onko se luvan kysyminen todella niin vaikeaa?
Myös yllättävän moni Wicca-blogi suosittelee blogiani linkeissään, mutta siitä huolimatta; Minua itseäni ei ole luultu kertaakaan Wiccaksi kuluneen vuoden aikana, jee!
Positiivista myös, kristityt ovat olleet hiljaisempia kuin edellisinä vuosina. Ehkä noitienmetsästys ei ollut etusijalla edellisvuoden vuotuissuunnitelmissa, tai heillä on muuten ollut parempaa tekemistä kuin bloggaajien kivittäminen. Joka tapauksessa, ainakin siinä mielessä bloggaaminen on helpottanut ja pystyy hengittämään vähän vapaammin. Jee!
Myös kaikenlaiset perverssit ehdottelijat, pilkunviilaajat ja trollit ovat olleet katoamaan päin, jee!

Hyvästit Lihattomalle

Uudenvuoden lupauksia en virallisesti ole tehnyt, silloin niistä on helpompi pitää kiinni. Tosin sen verran muutosta vuotuisrutiineihin, että lihattomalle Tammikuulle annan vihdoin palttua, ja katkaisen näin alkavana vuonna 2015 jo 15-vuotisen perinteeni.
Tämä ei tarkoita että alkaisin taas syömään lihaa, vaan ajattelen pikemminkin, että mitä järkeä lihattomassa teemakuukaudessa on, jos syön lihaa korkeintaan kerran vuodessa? Sitä paitsi, miksi nykyihminen tarvitsee erikseen lihattoman teemakuukauden syödäkseen enemmän vihanneksia? Niitähän on saatavilla ympäri vuoden, ja tuppaavat lähtöjään olemaan edullisempia kuin lihatuotteet. "Lihakuukaudekseni" olen valinnut tietenkin Lokakuun, joka sopii näin suomalaisittain ajatellen loogisesti lihan pupeltamiseen. Talvi teki tuloaan ja syötiin varastoon, ja Kekriä juhlittiin runsailla liharuoilla joiden tarkoitus oli taata vauraus talossa. En varmaankaan ala täyttämään itseäni uunipaistilla, mutta suon itselleni lihapullan tai pari jos alkaa tehdä mieli jotain kuollutta elukkaa :)

Toisaalta, pitäisiköhän "Lihaton Tammikuu" nyt sitten muuttaa "Vegaaniseksi Tammikuuksi"? Ainakin siinä olisi jotain uutta.. Aika paljon vegaanisia juttuja tulee nytkin pupellettua, kuten sushi ja monet nuudelipupellokseni. Toisaalta, rakastan juustoja, joten voisihan tuossa vegaanihommassa jotain haastetta olla. Toisaalta, yleensä asioiden haasteellisuus on hyväksi, jos ei muuten niin potkimaan laiskuria ahterille.. Tuskin äärivegaaniksi menisin, vaan ainoastaan ruoan suhteen. Laitan tuon "Vegaanisen Tammikuun" hautumaan, katsotaan mitä siitä tulee jos mitään ;)

2 kommenttia:

Dan Kristian Holopainen kirjoitti...

Oikein hyvää uutta vuotta 2015! Sinulla on mielenkiintoinen blogi. Itse olen Aliseen päin kallellani oleva pakana. Perinnenoituus kiinnostaa.

Aconitum kirjoitti...

Kiitoksia, Dan Kristian. Hienoa, että meitä on muita samansukuisia, Alisen tunnustajia, siis.
Tervetuloa selailemaan :)