lauantai 27. syyskuuta 2014

Hiusten Repimistä

Nyt ilmeisesti niin että Google+ hallinnoi blogiani vaikken ole edes palvelun jäsen. Jep, mitä V****a! Pahoittelen kiroilua.. mutta en pysty siis itse vaikuttamaan blogini kuvien muokkaukseen liittymättä Google+ palveluun. Kiristystä vai mitä ihmettä?

(Kuvalainaus sivulta 123RF)

Olen tähän asti ollut ihan tyytyväinen perus Googleen, Google-mailiin ja Bloggeriin, ja Google+ mikälie on minulle täysin outo lintu. Sähköpostissa ja blogissa on minulle tarpeeksi julkista kanavaa, joten en sillä saralla näe tarvetta liittyä Google+:aan. Edellä mainittu palvelu vaikuttaa jotenkin liian julkiselta, enkä ole nettiä selattuani tullut aiheesta hullua hurskaammaksi. Ajattelin udella täälläkin, josko joku osaisi vastata pariin kysymykseen Google+:sta, eli kaikki nörtit tai Google+:n käyttäjät huomio, olkaa kilttejä ja auttakaa tyhmää:

1. Onko Google+ tili mahdollista muuttaa yksityiseksi?

Oletan, että kuten G-mail tiliin, myös Google+:n joutuu täyttämään kaikkia yksityisiä tietoja, kuten koko nimeä, osoitetta tai puhelinnumeroa ja syntymäpäivää. En kuitenkaan välittäisi jakaa näitä tietoja ties kenen blogiprofiiliani selailevan tuntemattoman, tai edes lukijoideni, kanssa (ei pahalla).

1b. Toisaalta, olisiko mahdollista luoda Google+ tili Blogilleni? Eli käyttää samaa vanhaa nimimerkkiä, ja sähköpostiosoitetta, ja jakaa Google+ tilillä vain bloginsisäisiä tietoja anonyymina Aconitumina?

2. Mikäli vastaus ensimmäiseen kysymykseen on myöntävä, kuinka se sitten vaikuttaa Blogini näkyvyyteen? Vaikka joutuisin muuttamaan päämajani Site Adminin asemassa Google+:n, ja saisin tilini näkymättömäksi, voivatko lukijani yhä seurata blogiani, kommentoida, ja voivatko muut kuin lukijat yleisesti lukea uusia ja vanhoja postauksia?
Minulle Blogi edustaa elämäni julkista kanavaa, ja sähköposti yksityistä. Koen ajatuksen näiden yhdistämisestä epämukavaksi, sillä en halua paljastaa itsestäni jokaista yksityiskohtaa. Bloggaan suhteellisen anonyyminä yksityishenkilönä, ja bloginpitäjänä olen kohdannut tarpeeksi nettikiusaamista, enkä välittäisi, saati jaksaisi, törmätä siihen enää "siviilissä".

3.Täytyykö Google+:aa varten luoda uusi sähköposti?
Siis, onko Google+ joku G-mailin rinnakkais/vaihtoehtosovellus, vai toimivatko ne yhdessä? Siis, muuttuvatko perus-sähköpostitoimintoni miksikään, vai onko Google+:lla oma sähköposti? Mietin tätä siksi, että sähköpostin muuttuessahan minun pitäisi luopua tämänhetkisestä G-mailista jonka suojista ylläpidän Noidankotoa, ja siten ehkä siirtää koko blogi jonkin uuden osoitteen taakse?

4. Unohdinko kysyä jotain tähdellistä?Kohta oikeasti puhkeaa verisuoni päästä ;(

6 kommenttia:

Elise kirjoitti...

Toivottavasti saat vastaukset, koska käyn ne myöhemmin kurkkimassa. Minäkin olen ihmetellyt näitä. Jouduin myös kuvien vuoksi ottamaan tuon Google plussan, ja koska bloggaan oikean s.postin takaa, mietityttää, että löytääkö joku oikean nimeni, tai että löytääkö joku nimeni takaa blogini. Kaiken se Google tahtoo tietää...

Leevi kirjoitti...

Juu, kaikkeen toi Google tuntuu nykyään tunkevan tota niiden Google+:aa.

Uskoisin osaavani vastata lähes kaikkiin kysymyksiisi:

1. Google+:aa luodessa sun nimeä (etu- ja sukunimi) kysytään ja se on "pakko" laittaa. Pakko lainausmerkeissä, sillä ilman nimen laittamista et voi luoda Google+:aa, mutta sähän voit laittaa siihen ihan minkä nimen haluat, mutta käsittääkseni se nimi näkyy kaikissa niissä tuotteissa (gmail, youtube jne..) joihin olet tilisi liittänyt.
Mitään muita tietoja sun ei ole pakko laittaa, vaikka Google saattaa tyrkyttää sua lisäämään niitä, mutta pakollista se ei ole. Vaikka lisäisitkin tietoja saat aina valita haluatko sen julkisena vai yksityisenä näkyviin.

Siitä, että saako Google+ -tilin yksityiseksi... Se on mahdollista käsittääkseni. Voit valita haluatko profiilin näkyvän... tai no otetaan suora lainaus mitä siellä lukee:
"Näytä profiili sellaisena, kuin sen näkee: Sinä itse (tai) Julkinen"

Eli ainoastaan nimi näkyy pakollisesti ja ymmärtääkseni se näkyy samana muissakin Googlen tuotteissa joita käytät. Ja ainahan siis voit laittaa nimeksi minkä vaan haluat. Eli voit esim laittaa Google+ nimeksi Aconitum jota käytät täällä Bloggerissakin.
Muut tiedot vapaaehtoisia

1b. Juu on mahdollista. Ja itsehän päätät mitä haluat siellä julkaista. (Korjatkaa jos olen väärässä)
Sulla on siis tämä Googlen tili jota käytät Bloggerissa ja Gmailissa (plus YouTube yms. mikäli olet liittänyt ne tiliisi). Kun luot Google+ tilin sä oikeastaan liität sen tähän samaan Google-tiliin, eli et joudu luomaan mitään uusia Gmail-tilejä yms, sillä ne kaikki ovat tällä samalla Google-tilillä johon olet lisännyt Googlen tuotteita, eli tässä tapauksessa Gmailin ja Bloggerin. (Toivottavasti seilitin edes suht selkeästi :D)2. Tähän en osaa niin hyvin vastata, sillä en pidä blogia, mutta uskoisin että Google+ tiliin siirtyminen ei vaikuta blogin kommentointiin juuri mitenkään. Ihmiset näkisivät käsittääkseni sun nykyisen (blogin) bion tilalla linkin sun Google+ tiliin. Tai sitten voi olla niin että sun blogin bio (oikea yläreuna) näkyy samana mutta jonnekkin saattaa tulla lisäksi linkki sun Google+:aan. En tiedä, nämä on vain päätelmiä. Toivottavasti joku muu tietää enemmän.

3. Selitinkin vissiin 1b-kohdan lopussa tämän jo, eli ei tarvitse luoda mitään uusia tilejä, sillä sulla on Google-tili johon olet liittänyt Bloggerin ja Gmailin tuotteina.
Google+ on tavallaan myös tällainen tuote.
Gmail ei myöskään muutu mitenkään.

4. Jaa'a, mutta jos mieleen tulee niin kysyä saa ja yritän neuvoa oman tietoni ja taitoni mukaan (ja muutkin tietty ;D)


Tuli varmaan suht pitkä sepustus, mutta toivottavasti autoin edes jonkin verran.
Ja kysy jos tulee jotain mieleen :)

Aconitum kirjoitti...

Isot kiitokset Leeville pitkästä sepustuksesta. Kyllä tuosta ainakin sai paremmin selvää kuin Google+:n teknisellä englannilla kyllästetyiltä tukisivuilta.

Käsittääkseni tuo "Näytä profiili sellaisena, kuin sen näkee: Sinä itse (tai) Julkinen" -kohta on vain jonkin sortin Yleiskatsaus-toiminto, eli sillä voi itse katsoa millaisena sivu kummallekin osapuolelle näkyy, ja sitten tarvittaessa lisätä tai vähentää näytettäviä tai piilotettavia asioita.

Nuo blogin näkyvyysasiat nyt yhä askarruttavat, mutta alan jo lähes vakavissani harkita jonkinlaisen Google+ sivun luomista Noidankodolle.

Taika kirjoitti...

Minua ärsyttävät myös tosi paljon nämä kaikenlaiset kytkypalvelut. Tosin ymmärrän että jos jotain saa ilmaiseksi kuten blogialustan ja suht hyvän hakupalvelun, on kai ihan ok antaa jotain vastalahjaksikin, joskin sitten vaikka pakkoliittymällä kaikkiin kytköksiin. Minä itseasiassa luulin että google+ on pakko olla olemassa jotta edes voi käyttää bloggeria. Onneksi google+:n voi tehdä ihan millä nimellä tahansa, luonnollisesti siis vaikka keksityllä ja kaiken voi samantien laittaa salaiseksi.

Esim. minulla on tuo google plus koska luulin että se on pakko ottaa jos bloggerin kaikkia palveluja haluaa käyttää. Missään tuo google plus ei kuitenkaan näy. Ei blogissani, ei mitenkään pupuleipomon tai henkilökohtaisen persoonani yhteydessä. Vain minä tiedän että se on olemassa mutta se on käytännössä täysin yhdentekevä.

Aconitum kirjoitti...

Järjetöntähän tuo on että "jos haluat jatkaa samoin kuin ennenkin, niin liitypäs tähän, se on parempi" -vaikkei olisikaan, tai olisin ihan tyytyväinen vanhaan järjestelyyn.

Hauskuutta Google+:ssa piilee siinäkin, että jos sähköposti on omissa nimissä, ja blogi sen takana, pitäisi Google+:n "blogitili" sitten siirtää blogialiakselle, ja sama näkyisi kaikissa sähköposteissakin (jota käytän myös virallisiin asioihin), eli voisi aiheuttaa hämmennystä o_O

Outoa on myös, että Google+ todella hallinnoi blogiani vaikken ole sen jäsen. Esimerkkinä juuri tuo automaattinen kuvienmuokkaus, jota en ole hyväksynyt missään vaiheessa (ei sillä että sitä olisi edes kysytty).

Lyka kirjoitti...

Google+ on ottanut gmailin kokonaan käyttöönsä koska gmail taitanee olla maailman suosituin sähköposti tällä hetkellä ja G+:n piti olla palvelu mikä kaataa facebookin. Nyt kun periaatteessa pakoitetaan kaikkien käyttäjien käyttää G+ niin sen suosi pakollakin kasvaa. Ovelaa googlelta :)

Mutta! Itselläni on g+ mitä en käytä, joten periaatteessa ihan sama vaikka sen tekee. Piilotat sieltä kaikki henkilökohtaiset tiedot ja et ikinä kirjaudu sinne sisälle niin kaiken pitäisi olla yhtä salaista kun nytkin on.