tiistai 1. huhtikuuta 2014

Jos..

Törmäsin tällaiseen kysymysketjuun Satiinitaivas -blogissa, ja ketjua hetken jäljitettyäni oletan, että tämä on vapaasti kopioitavaa postausmateriaalia, puhumattakaan että kysymykset ovat paikoin ihan mielenkiintoisia:

♦ ..saisit selville, että vuoden ikäinen lapsesi ei olekaan sinun, haluaisitko vaihtaa lapsen omaan biologiseen lapseesi?
-Tottakai. Oma veri on omaa verta, kuulostaisi aika kauhealta jos noin sairaalan töppäyksen vuoksi kukaan menettäisi oman lapsensa.

♦ ..sinulla todettaisiin parantumaton tauti ja saisit tietää kuolevasi kolmen kuukauden kuluessa, olisitko viikon sisällä valmis suostumaan kehosi syväjäädytykseen, jos tietäisit, että sinulla on pieni mahdollisuus elää?
-Hui, en. Kuulostaa luonnottamalta että kukaan haluaisi tulla syväjäädytetyksi ihan vaan koe-kaniini mielessä. Kukahan moisten kryosäiliöiden ylläpitokustannukset sitten maksaisi..

♦ ..sinulla olisi kyky siirtyä kauas tulevaisuuteen ja palata vuoden kuluttua, mukanasi kaikki tieto, mutta ei yhtään konkreettista esinettä, lähtisitkö matkalle jos siihen sisältyisi 50% mahdollisuus kuolla?
-Mielestäni joka päivä on 50/50% mahdollisuus kuolla. Voit jäädä ulkona auton alle tai päässäsi kaikessa hiljaisuudessa muhinut aneurysma voi yhtäkkiä poksahtaa. Samoin meillä on joka päivä mahdollisuus oppia uutta ja saavuttaa jotakin. Loogisesti ajatellen tuo kysymys ei siis ole sen riskialttiimpi kuin normaali päivä, etenkin jos mahdollinen saavutus olisi noinkin suureellinen, eli heittäisin varmaan kolikkoa.

♦ ..voittaisit suurehkon summan rahaa ystäväsi sanelemalla, mutta itse maksamallasi lottorivillä, kertoisitko ystävällesi?
-Eli tekisimme yhdessä loton ystäväni numeroilla? Eikös silloin muutenkin sovita että fifty-fifty? Tällaisessa tilanteessa se ystäväkin varmaan on seurannut lottoarvontaa, ja lienee perillä potista. Kysymys olisi hankalampi, jos ystäväsi olisi vaikka varastanut lottorivisi, tai palauttanut kuponkisi omalla nimellään, tai lainannut sinulta rahaa arpaan jolla nettoaa jättipotin. Lähtisitkö kinuamaan osaasi voitoista parin vippaamasi euron tähden?
 
♦ ..sinut palkittaisiin 16 000 eurolla, olisitko valmis näkemään vuoden ajan hirveitä painajaisia?
-Näin lapsena enemmän painajaisia kuin nykyään, ja ikävöin niitä usein.. Eli joo, suostuisin.

♦ ..sinulla olisi mahdollisuus palata ajassa taaksepäin, mutta ei palata enää takaisin, lähtisitkö?
-Kyllä. En ole koskaan tuntenut täysin sopivani nykyaikaan, ihmisineen ja kommervenkkeineen.

♦ ..sinulle maksettaisiin viisi miljoonaa siitä, että jättäisit kotimaasi etkä enää koskaan saisi astua sen kamaralle, lähtisitkö? 
-Palatakseni edelliseen kysymykseen, ehkä jostain löytyisi palanen omaan tyyliin sopivaa vanhaa maailmaa josta voisi lunastaa paikan moisella summalla :)

♦ ..asuntosi syttyisi palamaan ja pelastettuasi perheesi ja lemmikkisi sinulla olisi vielä aikaa pelastaa yksi tärkeä esine, mikä se olisi?
-Tämä on vaikea.. Varmaan vaistomaisesti sieppaisin käsilaukun. Siellä on ainakin lompakko ja puhelin.

♦ ..voisit muuttaa yhden asian tämän hetkisessä elämässäsi, mikä se olisi?
-Haluaisin pienemmät rinnat jotka eivät olisi koko ajan kipeät ja tiellä joka paikassa.

♦ ..voisit teollasi pelastaa 1000 nälkäänäkevää, olisitko valmis luopumaan television katselusta viideksi vuodeksi?
-Todella epätodennäköinen asetelma.. Televisiota vai digi-televisiota? Telkkari on minulla vain dvd-elokuvien katselulaitteena, eli varsinaista televisio-ohjelmaa en ole katsellut vuosiin. Toisaalta, vaikken olekaan syyttömien sortamisen kannalla, olen sitä mieltä että maailmassa on muutenkin liikaa ihmisiä.

♦ ..saisit pillerin, jonka avulla sinulle riittäisi puolen tunnin uni vuorokaudessa, olisitko valmis luopumaan kaikesta omistamastasi?
-En koe olevani niin tehoton ja kiireinen että tarvitsisin lisäaikaa kaiken hoitamiseen karsimalla yöuniani ..vieläpä, öö, lääkkeiden avulla?. En ottaisi pilleriä.

♦ ..sinulle annettaisiin mahdollisuus palata valitsemaasi hetkeen menneisyydessä ja muuttaa tapahtumien kulkua, lähtisitkö muuttamaan ja mitä hetkeä?
-Miksi? Tässä lienee ajatuksena että maailmassa olisi vähemmän katkeroituneita, vihaisia ja pelokkaita ihmisiä jos voisimme hallita oman elämämme tapahtumia, mutta unohdamme, että muiden ihmisten kuuluukin vaikuttaa elämäämme. Sitä kutsutaan kasvuksi. Ihminen persoonana on menneisyytensä tuote. Jos kukaan matkustaa menneisyyteen muuttamaan sen hetken joka alunperinkään laukaisi hänen tarpeensa muuttaa sitä hetkeä, matkustaako hän koskaan menneisyyteen?

♦ ..voisit elää 90-vuotiaaksi ja säilyttää viimeiset 60 vuotta 30 vuotiaan ruumiin tai mielen, kumman valitsisit?
-Eli joka tapauksessa ikuinen kolmekymppinen? Hui.. Mieluummin ehkä valitsen fysiikan, oletettavasti kolmenkympin kroppa kestäisi paremmin vanhuuden mukanaan tuomia sekalaisia vaivoja, omaisi paremman vastustuskyvyn kuin 9-kymppinen, ja toipuisi elämän kolhuista nopeammin.

♦ ..tietäisit kuolevasi vuoden kuluttua, muuttaisitko millään tavalla tämänhetkisiä elämäntapojasi?
-Jos kuolema vuoden kuluttua olisi varma fakta, ei elämäntapojen muutos varmaankaan vaikuttaisi itse lopputulokseen.

♦ ..voisit kutsua kenet tahansa, kenet maailman kaikista ihmisistä haluaisit päivällisvieraaksesi? 

-Varmaankin Sir David Attenboroughin.

♦ ..pitäisi valita, kumman valitsisit: sen ettet enää koskaan voisi poistua paikkakunnalta jossa asut, vai että joutuisit poistumaan sieltä palaamatta enää koskaan takaisin?
-Poistuisin. Vaikka liikunkin harvoin laajemmilla alueilla, olisi ahdistavaa tietää että olet vangittu vain yhdelle ainoalle alueelle loppuiäksesi :l

♦ .. tietäisit että tekosi poistaisi yhden ydinpommin maailmasta, testamenttaisitko koko omaisuutesi ihmiskunnalle?
-Ja kissanvillat. Mitä yksi ydinpommi tässä maailmassa merkitsee, etenkin, jos olet itsekin jo vainaa?

♦ ..voisit siten estää saimaannorpan kuolemisen sukupuuttoon, olisitko valmis makaamaan vuoden halvaantuneena?
-Sorry vaan norpat; en ole koskaan pitänyt hylje-eläimistä.

♦ ..sinulla olisi siihen mahdollisuus, muuttaisitko jostain tapahtumasta mieleesi jääneitä muistoja?
-Sanotaan vaika näin: Pääni on täynnä höyheniä, keksinmurusia, veitsiä ja partateriä. Ajatusten vaellellessa osun joskus terään ja saatan vuotaa verta pitkään sen jälkeen. Joten kyllä, muuttaisin poistamalla ne ikävimmät jutut.

♦ ..saisit nyt heti tästä päivästä alkaen 8 300 euroa vuodessa rahaa, sillä ehdolla ettet enää koskaan saisi tehdä työtä?
-Taitaa työttömät saada saman verran muutenkin.. eli pitäkää tunkkinne, en halua sohvaperunoitua ;(

♦ ..saisit esittää kysymyksen jollekin ihmiselle valheenpaljastustestissä, kuka tämä ihminen olisi ja mitä kysyisit?
-Täytyy sanoa etten ole koskaan suonut moiselle ajatustakaan.. en taida olla kovin kiinnostunut muiden ihmisten totuuksista ja valheista..

♦ ..voisit huomenna herätä jotain kykyä tai ominaisuutta rikkaampana mikä se olisi?
-Olisi kiva osata kommunikoida hyönteisten kanssa.

♦ ..löytäisit kadulta lompakon, jossa olisi 600 euroa rahaa, veisitkö lompakon poliisiasemalle, jos siinä ei olisi nimeä?
-Veisin, en tiedä muitakaan paikkoja jonne löytölompakot pitäisi palauttaa?

♦ ..voisit kohottaa äo:täsi 40 pisteellä, mutta sen jälkeen joutuisit kärsimään koko poskesi yli ulottuvasta arvesta, tekisitkö sen?
-Toki. Olen kärsinyt arpisesta naamasta koko ikäni, joten yksi merkki lisää sinne tai tänne.

♦ ..seurustelukumppanisi joutuisi onnettomuuteen ja halvaantuisi jaloista alaspäin, olisitko yhä valmis menemään hänen kanssaan naimisiin?
-En tietenkään. Emme ukon kanssa juuri kannata avioliittoajatusta muutenkaan. Ei rakastava suhde kaipaa mitään virallisuuksia toimiakseen. Pärjäämme hyvin susiparina, toimii sillä kintut tai ei :)

♦ ..sinulla olisi mahdollisuus kuulla kaikki huonot puolesi ystäviltäsi rehellisesti, olisitko valmis kuulemaan ne?
-Tottakai. Ainakin selviäisi kuinka "rehellisiä" ihmiset kaveripiirissäni ovatkaan siihen saakka olleet..

♦ ..saisit 16 000 euroa, suostuisitko olla peseytymättä 3 kuukautta?
-Kuulostan varmaan huippuhygieeniseltä ja halvalta, mutta kyllä tuolla rahalla onnistuisi o_O

♦ ..saisit kysyä ennustajalta yhtä asiaa elämästäsi ja se olisi varmasti totta, mitä kysyisit?
-En kyselisi ennustajilta. Luen itse kortit jos jokin asia vaivaa.

♦ ..saisit valita, haluaisitko lapsesi olevan tyttö vai poika?
-Pakko kompata tyttöjä.

♦ ..näkisit äitisi suutelemassa vierasta miestä intohimoisesti ravintolan ulkopuolella, mitä tekisit?
-Miten niin? Vanhempani ovat eronneet, ja molemmilla on uudet heilat, joten kaikkeen tottuu.

♦ ..tietäsit, että viikon kuluttua puhkeaa kolmas maailmansota, mitä tekisit?

-Panttaisin varmaan osan irtaimistostani, ja ostaisin kuivaruokaa, säilykkeitä, paristoja, kynttilöitä, tulitikkuja, jesseteippiä ja haulikon, päivittäisin ensiapulaukun ja lemmikkien matkaboksit ja teippaisin ikkunat ja pitäisin radion lähituntumassa..

♦ ..tietäisit, että et varmasti jää kiinni, olisitko valmis lunttaamaan?
-Elämäni ihmisenä on opettanut, että jokainen, joka vastaa tällaiseen kysymykseen kieltävästi, valehtelee.. eli jos pieni vilunki olisi ainoa tapa selvityä tilanteesta, niin kyllä lunttaisin.

♦ ..kumppanisi haluaisi muuttaa vuodeksi yksin Lapin erämaahan miettimään elämäänsä, suostuisitko?
-Tietenkin. Luotan että aikuinen ihminen (jonka olen lisäksi tuntenut jo vuosia) osaa tehdä omat valintansa. Jos hän kerran kokee vuoden erakoitumisen tarpeelliseksi, menköön Lappiin. Pysyisin hänen rinnallaan, ja odottaisin häntä. Voisin sitten itsekin käyttää vuoteni itsetutkiskeluun ja erinäisiin rästitehtäviin ja vahvistaa erinäisiä osaamisalueitani.

Kopioi pois ja vastaa sinäkin :)

Ei kommentteja: