maanantai 9. syyskuuta 2013

Misokeitto Wakamella ja nuudeleilla

Yhden-kahden annoksen keitot ovat sopivia pikalounaita, tai lämmittäviä iltapaloja. Ainesmäärät on helppo tuplata mikäli syöjiä on useampi.

1/2 dl tai 10 cm Pitkä suikale kuivattua wakamelevää
1 Kuivattu siitakesieni
1/2 dl Hienonnettua kevätsipulinvartta
1 Annos lasinuudeleita (n.2 dl)
3-4 dl Dashia, kasvislientä, tai sienen liotusvettä
1/2 dl Vettä + 1 tl misotahnaa
Mustapippuria myllystä

-Liota sientä lämpimässä vedessä kunnes se pehmenee (n.20-30min). Viipaloi sieni
-Liota levä kylmässä vedessä kunnes se on vihreää ja pehmeää (n.15min)
-Liuota misotahna vesitilkkaan
-Keitä nuudeleita erillisessä vedessä pari minuuttia, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita sivuun. On tärkeää, ettet keitä nuudeleita täysin kypsiksi.
-Mittaa liemi kattilaan (vaikka samaan jossa juuri keitit nuudelit), lisää kevätsipuli ja sieniviipaleet liemeen
-Käännä levy päälle. Kun vesi alkaa poreilla, lisää kattilaan levä ja kiehauta
-Nosta kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon miso
-Laita valutetut nuudelit keittokulhoon, ja annostele päälle keittoa, ja viimeistele annos rouhimalla pinnalle hieman mustapippuria

*Kuivattua wakamelevää ja lasinuudeleita (=Mungpapunuudelit) löytyy monista aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista, ja luontaistuote/ekokaupoista. Wakamea myydään niin valmiiksi paloiteltuina rakeina kuin pitkinä tikkuinakin, siksi mitta-annos on ohjeessa kahdessa muodossa. Mikäli käytät tikkuja, leikkaa levä liotuksen jälkeen suupaloiksi.
Lasinuudeleita myydään myös valmiissa annospakkauksissa (ilman maustehässäköitä). Yksi pikkupussi lasinuudelia on tähän mitä mainioin.

Ei kommentteja: