keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Kylmät Avokadonuudelit

Tämä aasialaisvaikutteinen nuudelihässäkkä on melkein kuin salaatti :)

300g Litteitä nuudeleita tai vermicelliä
2 Keskikokoista avokadoa
Sitruunamehua avokadoille
100g Tuoretta pinaattia
2-3 Kevätsipulinvartta
n.10 cm Tuorekurkkua
Thai- tai pyhää basilikaa
Vesikrassia

Lisäksi: n.2 dl Paahdettuja cashewpähkinöitä

Kastike:
1/2 Sitruunan mehu
2 rkl Tummaa riisiviinietikkaa
3 rkl Paahdettua seesamiöljyä
1 tl Chiliöljyä
1 Tuore chilipalko
1-2 Valkosipulinkynttä
1 tl Suolaa
2 tl Sokeria

-Poista chilistä kanta ja siemenet, ja hienonna chili ja valkosipulinkynsi kippoon
-Lisää sitruunamehu, etikka ja chiliöljy
-Kuumenna pannulla seesamiöljy, kunnes se alkaa tuoksua. Kaada seokseen
-Lisää suola ja sokeri, sekoita. Laita sivuun
-Kuutioi kurkku pieniksi, ja viipaloi kevätsipuli
-Poista pinaatinlehdistä pisimmät kannat, huuhtele, ja ryöppää pinaatti. Huuhtele kylmällä vedellä, laita sivuun
-Keitä nuudelit parahultaisen kypsiksi, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä että ne jäähtyvät
-Halkaise avokado, poista siemen ja kuoret, ja kuutioi hedelmäliha. Pirskota päälle sitruunamehua ja sekoita tasaiseksi
-Sekoita ryöpätty pinaatti,avokadokuutiot, kevätsipuli ja kurkku, ja revi joukkoon vesikrassia ja basilikaa.
-Kaada nuudelit tarjoiluastiaan, kaada päälle kastike, ja sekoita hyvin. Lisää kasvisseos, ja sekoita taas
-Tarjoile paahdettujen pähkinöiden kera.

*Tumman riisiviinietikan voi tarvittaessa korvata balsamicolla tai vaalealla riisiviinietikalla. Tumma riisiviinietikka on kuitenkin aromikkaampaa. Mikäli haluat miedomman makuisen kastikken, jätä chiliöljy pois. Vermicellin sijaan voit kokeilla litteitä riisinuudeleita tai ohuen ohutta Cappellini-spagettia.
Myös tuoretta sitruunamelissaa tai minttua voi myös lisätä joukkoon (etenkin jos valmistat ruokaa kesällä), se raikastaa mukavasti.

Ei kommentteja: